01 / 05 / 2024

Artvin Cerattepe

Artvin Cerattepe

Artvin Cerattepe'deki madencilik faaliyetleri için hazırlanan ve Rize İdare Mahkemesi’ne sunulan bilirkişi raporuna, Yeşil Artvin Derneği basın açıklaması ile sert tepki gösterdi.

Artvin Cerattepe'de maden projesi için imza kampanyası başlatıldı!

Artvin'in Kafkasör yaylası Cerattepe mevkiinde madencilik faaliyetine karşı, İnşaat ve Ağaç işçileri Enternasyoneli (BWI) ve Yeşil Artvin Derneği, 'Cerattepe'deki doğa katliamına ve baskılara hayır' başlıklı imza kampanyası başlattı.

Artvin Cerattepe'de maden projesi protesto edildi!

Cengiz Holding'in altın ve bakır madeni çıkarmayı planladığı Artvin Cerattepe'de, Gezi'yi anımsatan önceki günkü direniş, kent merkezinde akşamları da sürüyor.

Artvin Cerattepe'deki ağaç kesimi iddaları yalan mı?

Artvin Cerattepe'deki bakır madeninde ağaçların kesildiğine ilişkin haberlere bir yalanlama da Orman Bakanlığı'ndan geldi. İddia edildiği gibi sahadaki ağaçların kesilmesi işlemleri yoktur" değerlendirmesinde bulunuldu.

Artvin Cerattepe'deki maden ruhsatı projesinde son durum!

Artvin Cerattepe'deki Maden ruhsatı projesi yargıya taşındı. Artvin Valisi projeyle ilgili “İyi rezerv var, eski ÇED'i çöpe atın. Ben şirketin güvenliğini sağlamak zorundayım'' dedi.

Cerattepe ÇED raporu iptal davası reddedildi!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunun iptali için açılan davanın reddine karar verildi. Çevreciler, madene bölgenin biyolojik değerlerine zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Cerattepe ÇED davası görüldü!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu raporu"nun iptali için Rize'de görülen davanın karar duruşmasında, davacı taraf reddi hakim talebinde bulundu.

Cerattepe ÇED davası başladı!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunun iptali için açılan davanın karar duruşması başladı

Artvin Cerattepe ÇED davası bugün görülecek!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında bugün karar bekleniyor

Artvin Cerattepe ÇED raporu davasında bugün karar verilecek!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında bugün karar bekleniyor. Yeşil Artvin Derneği’nin kentte dağıttığı bildiride, “Duruşmaya bütün halkımızı davet ediyoruz” denilerek, araç bulamayanlara ücretsiz ulaşım sağlanacağı belirtildi.

Artvin Cerattepe çevre davasında karar yarın verilecek!

Rize’deki duruşma Cerattepe için dönüm noktası olacak. Türkiye’nin en büyük çevre davasında karar duruşması yarın Rize İdare Mahkemesi’nde görülecek.

Artvin Cerattepe ÇED raporunun iptal davası 19 Eylül’de!

Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding’in Altın ve Bakır madeni ÇED raporu olumlu verilmesine karşı Rize İdari Mahkemesi’nde açılan iptal davasının 19 Eylül’de karar duruşması var. Cerattepe’de halkı mahkemeden çıkacak kararı bekliyor.

Artvin Cerattepe bilirkişi raporu Bakırköy'de protesto edildi!

Artvin Sivil Toplum Kuruluşları, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanarak Cerettepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetlerine ilişkin verilen olumlu bilirkişi raporunu protesto etti.

Artvin Cerattepe bilirkişi raporuna tepki!

Artvin Cerattepe'deki madencilik faaliyetleri için hazırlanan ve Rize İdare Mahkemesi’ne sunulan bilirkişi raporuna, Yeşil Artvin Derneği basın açıklaması ile sert tepki gösterdi.

Bilirkişi, Cerattepe ÇED olumlu kararına ilişkin rapor hazırladı!

Artvin Cerattepe’de 7 kişilik bilirkişi, teleferikle maden taşıma hesabını yanlış; toz emisyon senaryosunu eksik buldu. Blirkişi raporunda, bunlara karşın ÇED raporunda yer verilen önlemlerin yeterli olduğu görüşünü bildirdi.

Artvin Cerattepe halkının raporu kesindir!

Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii’nde daha önce “Ya Artvin, ya maden” denilerek iptal edilen altın madeni projesi için yeniden hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu bilirkişi heyetinden geçti.

Artvin Cerattepe maden ocağına bilirkişi raporu!

Artvin’de inşaatı durdurulması istenen Cerattepe maden ocağına bilim adamlarından ‘onay’ çıktı. Cerattepe maden ocağı hakkındaki ‘çevreye zararlı’ iddiaları, bilir kişi raporlarıyla çürümüş oldu.

Artvin Cerattepe'de şantiyeyi gezmeye izin çıkmadı!

Artvin Cerattepe mevkiinde şantiye kuran maden şirketinin çalışma yapıp yapmadığını görmek için bölgeye gitmek isteyen 7 kişilik heyete Artvin Valiliği'nden izin çıkmadı.

Artvin Cerattepe Haberi

Artvin Cerattepe

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii'ndeki  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan Türkiye’nin en büyük çevre davasında hazırlanan ve Rize İdare Mahkemesi’ne sunulan bilirkişi raporuna, Yeşil Artvin Derneği basın açıklaması ile sert tepki gösterdi. 


Otopark Meydanı'nda toplanan yaklaşık 1000 kişilik kalabalık, ‘Gerçek bilirkişi Artvin halkıdır. Artvin halkı kararını vermiştir' yazılı pankart açtı, 'Bilirkişi biz biliriz, sanma ki vazgeçeriz' ve 'Cerattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez' sloganları attı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in de katıldığı basın açıklamasını okuyan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, 3 aydır bekledikleri bilirkişi raporunun ne yazık ki, şimdiye kadar görülen bilirkişi raporlarının en acayibi ve bakanlığın ÇED olumlu kararını olumlama raporu olarak...