28 / 04 / 2024

artvin hidroelektrik santralleri

artvin hidroelektrik santralleri

Yerleşim yerleri baraj su toplama havzasında kalan Artvin İnanlı köyü halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Gayrimenkul özelleştirmelerine yoğunlaştık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Ağbal, hidroelektrik santralleri ve liman ve gayrimenkul özelleştirmeleri uygulamalarına yoğunlaştıklarını belirtti.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

HES'ler de Türkiye Varlık Fonu'na devrediliyor!

Gözde kamu şirketlerinin ardından, Elektrik Üretim AŞ'ye ait toplamda 1.000 MW'lık hidroelektrik santralleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

ÖİB, 5 hidroelektrik santralini özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri özelleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştirdi. Santrallerin, ihaleye 324 milyon 100 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim A.Ş.ye verilmesine karar verildi.

Menzelet ve Kılavuzlu HES ihalesine 10 teklif geldi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ait, Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesiyle ilgili açıklama yaptı.

Adıgüzel ve Kemer HES ihalelerine en yüksek teklif Bereket Enerji'den!

Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Adıgüzel ve Kemer Şanlıurfa Hidroelektrik Santralleri (HES) ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 324 milyon 100 bin lira ile Bereket Enerji verdi.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Antalya, Tokat ve Van'da acele kamulaştırma kararı!

Antalya ve Tokat illerinde tesis edilecek hidroelektrik santralleri ile Van ilinde tesis edilecek enerji nakil hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların tapuda hazine adına tescil edilmek üzere acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'

Artvin Yusufeli Barajı inşaatı 3 yıl içerisinde tamamlanacak!

Artvin Valisi Kemal Cirit, Yusufeli Barajı inşaatının 3 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirildi. Cirit, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatında incelemelerde bulundu.

Doğankent, Kürtün ve Torul HES ihalelerine 1.2 milyar TL teklif!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Doğankent, Kürtün ve Torul Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklif 1 milyar 225 milyon 100 bin TL teklif Kolin İnşaat'tan geldi.

Karacaöre HES ihalelerine en yüksek teklif GAMA Enerji'den!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Karacaören 1 ve Karacaören 2 Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştiriyor. İhalelere en yüksek teklif 515 milyon TL teklifle GAMA Enerji Anonim Şirketi'nden geldi.

artvin hidroelektrik santralleri Haberi

artvin hidroelektrik santralleri

Artvin Yusufeli İnanlı köyü halkının, Artvin Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi'nin yapımı nedeniyle başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine karar verildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı bugünkü 31089 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Artvin'in Yusufeli İlçesi, İnanlı köyü halkının yerleşim yerlerinin, Artvin Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi'nin içinde kalması dolayısıyla belirlenen başka bir bölgeye nakline karar verildiği bildirildi.

Söz konusu bu karar, 6292 sayılı kanunun 4'üncü maddesi gereğince alındı.

Karar için