03 / 05 / 2024

artvin ismail bilir

artvin ismail bilir

Artvinli Bilir'in evine ulaşmak için yaptırdığı ve vatandaşların geçmesine bir ünite kan bağışı şartıyla izin verdiği asma köprü, 12 yılda 150 ünite kan bağışına vesile oldu.

Artvin Cerattepe maden ocağına bilirkişi raporu!

Artvin’de inşaatı durdurulması istenen Cerattepe maden ocağına bilim adamlarından ‘onay’ çıktı. Cerattepe maden ocağı hakkındaki ‘çevreye zararlı’ iddiaları, bilir kişi raporlarıyla çürümüş oldu.

Artvin Cerattepe'de şantiyeyi gezmeye izin çıkmadı!

Artvin Cerattepe mevkiinde şantiye kuran maden şirketinin çalışma yapıp yapmadığını görmek için bölgeye gitmek isteyen 7 kişilik heyete Artvin Valiliği'nden izin çıkmadı.

Artvin maden sahalarına bilirkişi incelemesi!

Artvin'de, Yukarı ve Aşağı Maden köylerinde altın madeni işletmesi ve kurulacak siyanür havuzlarına karşı verilen, 'ÇED gerekli değildir' kararının iptali istemiyle açılan dava sonrası bölgede bilirkiş heyeti inceleme yaptı.

Artvin Arhavi OSB'de son durum!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yeri onaylanan ve Yemişlik Mahallesi’nde kurulacak olan Artvin / Arhavi Organize Sanayi Bölgesi için müteşebbis heyetinin oluşturulması çalışmaları devam ediyor.

Artvin Cerattepe projesi için bilirkişi raporu bekleniyor!

Artvin'de Cerattepe'de AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat'ın madencilik faaliyetine karşı mücadele eden Yeşil Artvin Derneği, basın mensupları ile bir araya geldi ve açıklamalarda bulundu.

Artvin Cerattepe'de maden projesi için imza kampanyası başlatıldı!

Artvin'in Kafkasör yaylası Cerattepe mevkiinde madencilik faaliyetine karşı, İnşaat ve Ağaç işçileri Enternasyoneli (BWI) ve Yeşil Artvin Derneği, 'Cerattepe'deki doğa katliamına ve baskılara hayır' başlıklı imza kampanyası başlattı.

Artvin Şavşat'ın yol sorunu mecliste!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Yoncalı Köyü'nün yol sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Başbakan Davutoğlu'na iletilen önerge süresi içerisinde yanıtlanmadı..

Artvin Yalnızçam-Ardahan bağlantı yolu mecliste konu oldu!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin ili Ardanuç ilçesi Yalnızçam-Ardahan bağlantı yolunun yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu..

Artvin Belediye Meclisi Mayıs toplantısında imar görüşüldü!

Artvin Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısından çıkan kararlar açıklandı. Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe başkanlığında, belediye başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, belediye meclis üyeleri katıldı.

Artvin Borçka Karşıköy'ün ulaşım sorunu mecliste!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin ili Borçka ilçesine bağlı bir köyün ulaşım sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti..

Artvin Yusufeli kamulaştırma bedelleri meclise taşındı!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılacak baraj için alınan kamulaştırma kararında bedellerin düşük olduğu iddiasına ve çiftçilerin mağduriyetine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Artvin Engelsiz Kültür Sanat Merkezi yarın açılıyor!

Artvin Engelsiz Yaşam Kültür ve Sanat Merkezi yarın saat 12.00'de düzenlenecek olan törenle hizmete açılacak. Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, resmi açılışa herkesi davet etti.

Artvin Murgul Bakır Maden Ocağı halk toplantısı 17 Mayıs'ta!

Sebahattin Yıldız tarafından, Artvin Murgul'da Kapalı İşletme Bakır Maden Ocağı'nın yapımı için 17 Mayıs günü saat 13:30'da halk toplantısı düzenlenecek. Toplantı Petek Köyü Merkez Eski Okul Binası'nda gerçekleşecek.

artvin ismail bilir Haberi

artvin ismail bilir

Merkeze bağlı Varlık köyünde yaşayan İsmail Bilir (70), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir kamu kurumundan emekli olduğunu belirterek, 12 yıl önce evine giden tek yol olan tahta köprüyü sel alınca, kendi imkanlarıyla 51 metre uzunluğunda, 90 santimetre genişliğinde asma köprü yaptırdığını anlattı.


Köprünün 10 bin liraya malolduğunu dile getiren Bilir, kendisini Türk Kızılayı teşkilatına adadığını ifade ederek, bu nedenle asma köprüye "Kızılay Kan Merkezi" adını verdiğini kaydetti.


Bilir, Türk Kızılayı ve Türk bayraklarıyla donattığı köprünün her geçen gün ilgi görmeye başladığını dile getirerek, "12 yıldır köprüden geçmek isteyenlere, bir ünite kan bağışlama sözünü alarak izin veriyorum. Köyümüze gelen turistler köprünün giriş kapısındaki yazıyı okuyunca şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Yaptığım asma köprünün bu özelliğini duyan insanlar köyümüze gelip beni ziyaret ediyor" diye konuştu.


Köye olan...