03 / 05 / 2024

Artvin Şavşat turizm yatırımı

Artvin Şavşat turizm yatırımı

Artvin'in Şavşat ilçesinde yabancı yatırımcılar tarafından arsa alındığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kaya Atölye Gayrimenkul Geliştirme Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Kaya Atölye Gayrimenkul Geliştirme Ve Turizm Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Cem Kaya ve Onur Meynioğlu ortaklığında kuruldu.

Şavşat Kaymakamlığı Artvin'de 3 arazi satacak! İhalesi 26 Ekim'de!

Şavşat Kaymakamlığı Artvin'de yer alan 3 adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 26 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Dijital mayın tarlasına dikkat! Türkiye’de kimlik avı saldırıları ve Truva Atı saldırıları katlandı!

Dijitalleşmenin hızlanmasıyla birlikte kimlik avı ve bankacılık işlemlerini hedefleyen Truva Atı saldırıları adeta patladı. Türkiye’de yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre kimlik avı saldırıları yüzde 53 artarken, Truva Atı saldırıları ise yüzde 238 arttı.

Milli Emlak Artvin Şavşat'da 21 bin TL'ye arsa satışı!

Milli Emlak, Artvin'in Şavşat ilçesinde yatırım yapmak isteyenlere müjdeli bir haber verdi. Yeni arsa ve arazi satışı ilanlarını yayınlayan Milli Emlak, elinde TL'si olanların 21 bin TL'ye arsa sahibi olabileceklerini duyurdu. Oldukça uygun fiyatlı ilan ile ilgili detaylar haberimizde...

Keskin Atılım İnşaat Yapı Turizm Otomotiv Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keskin Atılım İnşaat Yapı Turizm Otomotiv Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Burak Keskin tarafından kuruldu.

Tres Alaçatı Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Tres Alaçatı Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Metin Bencuya, Selim Levi ve Süleyman Serdar Çoruh ortaklığında kuruldu.

At Home Turkey Yapı Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

At Home Turkey Yapı Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmed Gamal Say, Gamal abdalnase ve Seıf Hısham Moh ortaklığında kuruldu.

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Şavşat Gölü kenarında inşa edilen binaya tepki!

Artvin Şavşat'ta yer alan doğa harikası Karagöl'ün kenarında yapımı süren bina tepkilere sebep oldu. Bölge sakinleri, göl kenarında yapılaşmanın devam etmesinden endişe ettiklerini belirtti...

Alaçatı Yatçılık Otomotiv Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alaçatı Yatçılık Otomotiv Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Yasin Yaman tarafından kuruldu.

Ekin Çatı İnşaat Taahhüt Hafriyat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekin Çatı İnşaat Taahhüt Hafriyat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Meryem Güney tarafından kuruldu.

Artvin'de kamulaştırma mağduriyetleri TBMM'de!

Artvin'in Şavşat ilçesi Ciritdüzü köyünde gerçekleştirilen kamulaştırmaların yarattığı mağduriyet TBMM gündemine taşındı. CHP'li Byaraktutan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Bursa İnegöl'e geleneksel Şavşat evi yapılacak!

Bursa İnegöl'de yaşayan Artvin Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri dernek binalarını Şavşat evi konseptinde yapacaklarını açıkladılar. Dernek binası Şavşat kültürünü yaşatma amacı ile tamamen ahşaptan yapılacak.

Artvin Şavşat turizm yatırımı Haberi

Artvin Şavşat turizm yatırımı

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Şavşat ilçesinde yabancı yatırımcılar tarafından arsa alındığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Bayraktutan önergesinde "Kamuoyunda yaygın bir şekilde Artvin ili Şavşat ilçesinde yabancı yatırımcıların arsa, mülk alıp turizm yatırımı yapılacağı ifade edilmektedir. Özellikle geçtiğimiz yıl Şavşat'ın Karagöl mevkiinde ve yine Meydancık'ın Papart Vadisinde turizm amaçlı yatırım yapılacağı iddia edilmişti." diyerek bu bağlamda 2 soru sordu.

 

Bayraktutan'ın soruları

1- Artvin'in Şavşat ilçesinde Arap yatırımcılar tarafından bir arsa veya mülk gibi satın almalar gerçekleşmiş midir?

2- Söz konusu iddiaya istinaden Papart vadisinde ve Karagök çevresinde herhangi bir turizm yatırımı gerçekleşecek midir? Yabancı yatırımcıların bir girişimi mevcut...