25 / 07 / 2024

Aşağı Ayrancı bina yıkım

Aşağı Ayrancı bina yıkım

Ankara Aşağı Ayrancı'daki Paris Cadddesi'nde 32 numaralı binanın yıkımı, bölgede oturan vatandaşları mağdur etti. Amerikan Büyükelçiliği'nin karşısında bulunan binanın, güvenlik önlemi alınmadan yıkıldığı iddia edildi.

Sarıyer'deki JW Marriott Otel'in inşaatı gündemden düşmüyor: İTÜ rektörü açıkladı: Bina depreme dayanıklı! 

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Sarıyer'deki JW Marriott Otel'in inşaatı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu ve 'Bina depreme dayanıklı' dedi. İşte detaylar..

Kaçak yapılara son! Bakan Özhaseki resmen açıkladı: Bina Kimlik Sistemi hayata geçiriliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla ‘Bina Kimlik Sistemi’ni hayata geçirdiklerini açıkladı.

Kentsel dönüşümle yeniden inşa edilen bina depremde 44 can aldı!

Kahramanmaraş'taki 6 Şubat deprem felaketinde 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Apartmanı'nın 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kentsel dönüşüm doğrultusunda yıkılan binanın yerine yapıldığı öğrenildi.

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

Şişli'de inşaat gerginliği 

İstanbul Şişli’de yeni inşa edilen bina gerginliğe neden oldu. Yeni yapılan bina yanında yer alan binaya dayanarak binanın camlarının önünü tamamen kapadı. 

Kenan Evren'in Beyazevi'nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Marmaris'te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı "Beyazev" isimli lüks villasının yerinde hayata geçirilen bina, şehit yakınlarıyla gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesi oluyor.

İstanbul'un en yaşlı konutları hangi ilçelerde?

İstanbul'da 1980 yılı ve öncesi inşa edilen bina sayısı 263 bine yaklaşırken, bu alanda başı 32 bin adetle Fatih ilçesi, 17 bin adetle ise Beyoğlu ilçesi çekiyor.

Afrika'nın en yüksek binası Mısır’da yükseliyor!

Afrika'nın en yüksek binası olma özelliğine sahip olacak Iconic Tower Kahire'de inşa ediliyor. Bina tamamlandığında 385 metre yüksekliğe sahip olacak. 

Sakarya'nın yeni laboratuvar inşaatında sona gelindi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen su laboratuvarı inşaatı tamamlanmak üzere. 720 metrekare olarak inşa edilen bina yakın zamanda hizmete açılacak.

İzmit'te tarihi eserlerin üzerine inşa edilen bina yıkıldı!

İzmit'te Roma döneminden kalan tarihi eserler ortaya çıkarılırken tel çit ile önlem alındı. Kazı sahasının yanında bulunan binanın tarihi yapının üzerinde inşa edildiği tespit edildi ve binanın yıkımı gerçekleşti.

Ev sahibinin oyunu: 1987'de inşa edilen bina için '2000'den sonra yapıldı' dendi!

Deprem nedeniyle çürük dairelerine kiracı bulamayan bazı konut sahiplerinin sahtekarlığa başvurduğu belirtildi.

Antalya Muratpaşa'daki 206 riskli bina tehlike saçıyor!

İzmir, depremde kaybettiği canlara ağlıyor. Antalya ise tedirgin ve risk altında. Muratpaşa ilçesinde son 2 yılda 206 riskli bina tespit edildi. Ancak hiç bir önlem alınmadan yaşam devam ediyor.

Büyük İstanbul depremi senaryosu: 48 bin ağır hasarlı bina!

İzmir’i yıkan deprem dikkatleri tekrar büyük deprem riski bulunan İstanbul’a çekti. İBB’nin yaptığı son çalışmalara göre İstanbul’da olası bir depremde 100 binlerce bina orta ve üstü hasar görecek. 48 bin bina ise ağır hasar görecek. 

Aşağı Ayrancı bina yıkım Haberi

Aşağı Ayrancı bina yıkım

Ankara Aşağı Ayrancı'daki Paris Cadddesi'nde 32 numaralı binanın yıkımı, bölgede oturan vatandaşları mağdur etti. Amerikan Büyükelçiliği'nin karşısında bulunan binanın, güvenlik önlemi alınmadan yıkıldığı iddia edildi. Komşu binalarda oturanlar, yıkım çalışmalardan kendi binalarının da etkilendiğini savundu. Yıkım işlemini yapan özel bir şirketin çalışanları ise iddiaları kabul etmedi. 


Tehlikeli yöntem Bölgede yaşayan vatandaşlar, güvenlik önlemi alınmadan yıkımı yapılan inşaattan şikayetçi olduklarını, yıkım çalışmalarının çok gürültü çıkarttığını belirtti. Yıkılan binanın yanındaki apartmanda oturan ismini vermek istemeyen bir kişi, "Bu yapılan işin çok güvenli olmadığını görüyorum. Bizim binamızın temeline zarar verir mi, üzerimize yıkılır mı gerçekten endişeleniyorum. 

Tehlikeli bir iş yaptıklarını düşünüyorum. Bu yöntemle yapılmasını tehlikeli buluyorum. Caddede yaşayanlar da Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne aramışlar ama onlarda imar müdürlüğünü başvurmak gerektiğini söylemiş" diye konuştu. ,


Milliyet...