27 / 04 / 2024

Şişli'de inşaat gerginliği 

Şişli'de inşaat gerginliği 

İstanbul Şişli’de yeni inşa edilen bina gerginliğe neden oldu. Yeni yapılan bina yanında yer alan binaya dayanarak binanın camlarının önünü tamamen kapadı. 



İstanbul Şişli’de yeni yapılan bir bina, hemen yanındaki binaya dayanarak camların önü tamamen kapandı. Hürriyet'te yer alan habere göre; sosyal medyada da tepkilere neden olan olaya ‘1 metrelik işgalin’ sebep olduğu ortaya çıktı. 1981’de inşa edilen binanın ruhsatsız olduğu ve yeni inşaatın yapıldığı parsele tecavüzlü olduğu ifade edilirken yeni inşaatın ruhsatlı olduğu açıklandı.

Şişli'de apartmanın içine giren inşaatın gerekçesinin, 40 sene önce yapılan arsa işgali olduğu öğrenildi. Apartman sakinlerinin şikâyeti üzerine inceleme gerçekleştiren belediye ekipleri inşaatı haklı buldu. Arslan Apartmanı sakinleri bir zamanlar çay içip dışarıyı izledikleri camlarından şimdi inşaatı görüyor. 

Şişli de inşaat gerginliği 

Arsada boş alan yok

Kurtuluş’taki Arslan Apartmanı 1981 senesinde Hüseyin Arslan tarafından kaçak olarak müteahhite inşa ettirildi. O dönem inşaatı yapan müteahhit yandaki arsayı 1 metre işgal etti. Aradan uzun zaman geçti, 2018’e gelindiğinde boş arsada inşaat başladı. Arslan Apartmanı’nın, arsasına girdiği inşaatın sahipleri binayı apartmana dayadı. Arada neredeyse ince bir kağıdın geçeceği kadar bile boşluk yok. Arslan Apartmanı sakinlerinin ihbarı üzerine inceleme gerçekleşen Şişli Belediyesi, arsa tecavüzü gerekçesiyle inşaat sahiplerini haklı buldu. Apartmana adını veren Hüseyin Arslan, camda çay içemediğini belirterek şunları söyledi: “Burası bir müteahhit hatası. Kendi arsamızı ön tarafta bırakmış, arka taraftaki arsayı işgal etmiş. Buradan kuş geçmiyordu, kervan geçmiyordu, yol yoktu. Bir müteahhit bulduk çekti ipi yaptı. Kaçak yaptık o zaman. Devlet geldi, şurada iki sene önce dedi ki ‘Ben sizin binalarınızı yasallaştırıyorum’. Yapı kayıt belgesi verdi. 100 bin TL’ye yakın paramı aldı. Şimdi pencerelerimiz kapandı tamamen. Harita müdürlüğüne gittim, belediye gittim hiçbirinden bir netice alamadım. Şişli Belediyesi ‘inşaat yapar’ diyor. Tamam yapar. Pencereyi de kapatır mı diyorum, kapatır diyor. Ya insan insana yapar mı bunu?”

Şişli de inşaat gerginliği 

‘CAM AÇAMIYORUZ’

Arslan Apartmanı’nın dördüncü katında yaşayan Leyla Tursun, geçtiğimiz haftalarda inşaattan balkonuna giren hırsızların kızının çeyizini çaldıklarını iddia ederek, “Hırsızın merpen dayamasına gerek yok ki. Buradan zıplayıp alıp gider. Bu şekilde can güvenliğimiz yok. Cam açamıyoruz. Hava alamıyoruz. Duvarlar örüldüğünde insan burada yaşayamaz. Tamam burada bir kusur varsa sen de başka bir kusur yapamazsın” şeklinde konuştu.

‘MEVCUT BİNA RUHSATSIZ’

Şişli Belediyesi yetkilileri inşaatla ilgili şunları söyledi: “Söz konusu yerde yapılmakta olan inşaatın 31.12.2018 tarih, 18/2-24 sayılı yeni yapı ruhsatı bulunmaktadır. Bitişik parseldeki mevcut binanın ruhsatsız olduğu ve yeni inşaatın yapıldığı parsele tecavüzlü olarak yapıldığı anlaşılmıştır. Bu nedenle 71 parseldeki inşaat Encümen kararı ile kendi parseline tecavüzlü kısmı yan parsel (mevcut binanın olduğu parsel) lehine terk etmiştir.”

İstanbul Yeşilyurt'ta kaçak inşaat gerginliği!


Geri Dön