04 / 05 / 2024

asansör denetimi kaç ayda bir yapılır

asansör denetimi kaç ayda bir yapılır

İstanbul’da 3 işçinin hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen asansörlerin büyük bölümü kazaya davetiye çıkarıyor. Sanayi Bakanlığı’nın 2015 yılı denetimlerinde asansörlerin yüzde 33’ünün tehlike saçtığı belirlendi.

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

MULTI asansör sistemi mimariyi etkileyecek!

MULTI asansör sistemi, geleneksel asasör kalıbını değiştiriyor. MULTI asansör ile sadece yukarı-aşağı değil, başka yönlere götürebilecek. Sistemin ilk müşterisi Avrupalı mimari firması OVG olacak.

Faruk Özlü: Her asansör yılda 1 kez kontrolden geçmeli!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "500 binden fazla asansörün bulunduğu Türkiye'de 2013 yılında 152 bin asansörün denetimi yapılmıştı. Bu yıl ise bu rakamın 270 bin olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz." dedi.

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği!

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği 27 Ocak 2016 tarihinde 29606 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, asansör bakım ve servis hizmeti sunanlara ilişkin yürütülecek hizmet denetimi esasları yer alıyor...

Reza Zarrab'ın yalısında asansör ve kaçak kat yıkılacak!

İş adamı Reza Zarrab ile eşi Ebru Gündeş’e ait Kanlıca’daki yalılar, kaçak kat ve aradaki asansör yıkılarak eski haline getirilecek.

Asansör garantisi kaç sene?

Asansör monte eden piyasaya arz ettiği yeni asansöre ilişkin olarak ek-4’te yer alan içeriğe uygun olacak şekilde garanti belgesini düzenlemek zorunda oluyor. Peki, asansör garantisi kaç sene?

Asansör sektörü BTSO’da buluştu!

Sektörün sorunları BTSO 26. Meslek Komitesi, Bursa Asansör Federasyonu, Bursa Asansör Sanayicileri Derneği’nin ortaklaşa katıldığı ‘Asansör Sektöründe Piyasa Denetimi ve Gözetimi Toplantısı’nda konuşuldu.

Merdivenaltı asansör firmaları sektörü olumsuz etkiliyor!

Bursa Asansör Sanayicileri Derneği ve Asansör Sanayicileri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 'Asansör Sektöründe Piyasa Denetimi ve Gözetimi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, merdivenaltı asansör firmalarının sektörü olumsuz yönde etkilediğine dikkat ç

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

asansör denetimi kaç ayda bir yapılır Haberi

asansör denetimi kaç ayda bir yapılır

İstanbul’daki asansör kazasının ardından birçok asansörün standartların dışında yapıldığı için can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2015 yılında sanayi ürünleriyle ilgili denetimleri korkunç tabloyu gözler önüne serdi. Denetlenen toplam 60 bin 513 farklı modelde sanayi ürünü denetlenirken, bunlardan 6 bin 312’si uygunsuz bulundu. 719 farklı ürün teste gönderilirken 78 farklı marka/model hakkında toplatma kararı verildi. 5 bin 154 adet üründeki uygunsuzluğun düzeltilmesi için süre verilirken, tespit edilen uygunsuzluklara ilişkin toplam 6 milyon 150 bin lira idari para cezası uygulandı.


ÇOĞU KIRMIZI ETİKETLİ

Bakanlığın en çok denetlediği ürün grupları elektrikli ekipmanları ve makinalar oldu. Uygunsuzluk oranının en yüksek olduğu ürün grupları yüzde 33 ile asansörler oldu. Denetlenen 3 bin 64 asansörden bin 12’si uygunsuz, 2 bin 52’si piyasa...