01 / 01 / 2025

asansör giderleri

asansör giderleri

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki asansör giderlerinin kiracıya mı ev sahibine mi ait olduğunu kaleme aldı.

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre binalarda ortak kullanım alanları!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda değil. Binada bulunan asansörü kullanmayanlar ödemeden muaf tutulabiliyor.

Apartmanda, giriş katında oturanlar asansör aidatı öder mi?

Apartman yaşamında sıkça karşılaşılan konulardan birisi olan asansör giderleri ve bunun ile ilgili apartman sakinleri tarafından yapılan yorumlar dikkat çekiyor. Buna göre, merak edilen konular arasında giriş katında oturanlar asansörü kullanmadıklarından dolayı aidat verir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır?

Apartmanın ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve değişiklikler kat maliklerinin tümü tarafından karşılanıyor. Peki, Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır? Zemin katta oturanlar kullanmadıkları asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Kırmızı etiketli asansör bir ayda düzeltilmezse kapatılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ürün Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen basın toplantısında Asansör Eylem Planı'nı açıklıyor. Sanayi Bakanlığı'nın Asansör Eylem Planı'na göre asansörlere sıkı denetim geliyor. İşte detaylar...

Asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda kontrol yapılması gerekiyor. Peki, asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör bakımları ve bakımın kapsamı ile ilgili esaslar, 18 Kasım 2008 tarihinde 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Peki, asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör ruhsatı yönetmeliği!

Asansör yönetmeliği, 29/ 6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanuna dayanılarak hazırlandı. İşte asansör ruhsatı yönetmeliği tam metni..

Asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler!

Belediyelerden asansör ruhsatı almak için gerekli evraklar belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Peki genel itibarıyla asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? Asansör ruhsat dilekçesi nasıl yazılır?

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor. Peki, asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? Nereden alınır?

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

asansör giderleri Haberi

asansör giderleri

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binalardaki asansör giderlerinin kiracıya mı ev sahibine mi ait olduğunu yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Kiracı olarak bulunduğum binada asansör için aylık periyodik bakım yapıldığı gibi zaman zaman da arızalar olabiliyor. Bunlara ait giderler kiracıya mı ev sahibine mi aittir?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Ortak giderlerin kime ait olacağı konusunda tartışmalara çok sık rastlamaktayız. Bazı kiralayanlar, ‘evimi sana teslim ettim, tüm giderden sorumlusun’ diyerek kiracıları sorumlu tutmakla birlikte, bazı kiracılar da ‘evi kullanılır vaziyette muhafaza etmek kiraya verenin görevidir’ deyip tüm masrafları kiraya verene yüklemektedir. Doğrusu bu savunma karşısında her iki tarafa da hak vermemek elde değil ama bunun bir çözümü olmalı elbette.

*****

Kiraya verilen dairelerde genel kural, kiracıya hizmet...