04 / 05 / 2024

asansör pazarı son durum

asansör pazarı son durum

Kentsel dönüşüm ile dikey yapılaşmanın yükselişiyle asansör ve yürüyen merdiven sektörü de yükselişe geçti. Gökdelenlerin hızla arttığı İzmir’de, yerli asansör firmaları büyüyen pazardan yeterince pay alamamaktan şikayetçi.

Türkiye'de asansör kazaları neden arttı?

Ülke genelinde son 10 yıl içerisinde asansör kazalarında artış yaşandı. Bu sürede asansör kazaları nedeniyle 152 kişi hayatını kaybetti.

Şişli Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili eski TOKİ çalışanı 6 sanığın, "görevi ihmal" suçundan ikişer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılanmasına devam edildi

Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli'deki asansör kazası davasına ilişkin bilirkişi raporunda, "olayda asli kusur bulunduğu ancak bu kusuru işleyen kişi veya kişilerin tespit edilemediği, 9 kişinin tali kusurlu, 16 kişinin de kusursuz sayılması gerektiği" belirtildi.

Kleemann'dan panoramik asansör modelleri!

Çoğumuz asansör yolculuklarının sıkıcı olduğunu düşünürüz. İneceğimiz kata gelmek için saniyeleri sayarız. İşte asansör dünyasının dünyaca ünlü ismi Kleemann, şimdi bu duruma son veriyor.

Thyssenkrupp Asansör’den ticari alanlara özel yürüyen merdiven!

thyssenkrupp Asansör, AVM, otel ve ofis gibi alanlar için özel olarak geliştirilen ticari yürüyen merdiven sistemi Velino Classic’i Türkiye pazarına sundu.

10. Asansör Fuarı İzmir'de kapılarını açtı!

Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi 10. Asansör Fuarı İzmir'de 10 Nisan 2016 tarihine kadar sürecek sektörün dev buluşmasında son teknoloji ürünler vizyonda olacak.

Şişli'deki asansör kazasının davasında son durum!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazası sonrası inşaatın yapıldığı alana gelerek yasalara aykırı davrandığı iddiasıyla yargılanan DİSK Genel Sekreteri Çerkezoğlu'nun beraatine hükmedildi.

Karabük'te yüksek tepelerdeki mahalleler için asansör inşa ediliyor!

Karabük Belediyesi, yüksek tepelere kurulu mahalleye vatandaşların rahat ulaşması için 2 asansör daha inşa ediyor. Belediye tarafından yapımına başlanan 12’şer kişilik ve etrafı camdan 2 asansör, merdiven tırmanma çilesine son verecek.

Kleemann'dan yeni MaisonLift asansör tasarımları!

Çoğumuz asansör yolculuklarının sıkıcı olduğunu düşünürüz. İneceğimiz kata gelmek için saniyeleri sayarız. İşte asansör dünyasının dünyaca ünlü ismi Kleemann, şimdi bu duruma son veriyor.

Resim İstanbul Orman’da çocuklara asansör eğitimi verilecek!

Ortadoğu Grup, Resim İstanbul Orman’da 23 Ağustos Pazar günü önemli bir etkinlik düzenliyor. Resim İstanbul Orman’ın Satış Ofisi’nde çocuklara asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen yol kullanımı öğretilecek.

HMF Hyundai Asansör Türkiye'de yatırım yapacak!

Türkiye pazarında 2010 yılından beri faaliyet gösteren HMF Hyundai Asansör, aldığı yeni projelerle büyümeye devam ediyor. HMF Hyundai Asansör "ultra yüksek hızlı asansörleri" ve çevreci çözümleri ile sektörde öne çıkıyor.

Torun Center asansör davasında son durum!

Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı'nın arsasına Torunlar GYO tarafından yapılan inşaatın 32. katından yere çakılan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazası davasında tutuklu sanık kalmadı.

Her 10 asansörün 6'sında ölüm riski var!

Son dönemde yaşanan kazalarla gündeme gelen asansörlerle ilgili hazırlanan rapor riskin büyüklüğünü gözler önüne serdi. Üç yıldan bu yana Türkiye'deki 400 bin asansörün 152 bini denetlendi..

asansör pazarı son durum Haberi

asansör pazarı son durum


Kentsel dönüşüm ile dikey yapılaşmanın yükselişiyle asansör ve yürüyen merpen sektörü de yükselişe geçti. Gökdelenlerin hızla arttığı İzmir’de, yerli asansör firmaları büyüyen pazardan yeterince pay alamamaktan şikayetçi. 


Ege Asansör ve Yürüyen Merpen Sanayiciler Derneği (EAYSAD) Başkanı Seyfettin Yedikardeş, kentsel dönüşümle birlikte asansör sektörünün büyüdüğünü, ancak yüksek katlı yapılarda yerli firmaların yerine yabancı firmaların tercih edildiğini söyledi. 


Müteahhitler yerli firmalara güvenmeli 


Yerli firmaların büyüyen pazardan yeterince pay alamamasından yakınan Yedikardeş, “Müteahhitlerimiz, maalesef bizi aynı kefeye koymadan, yabancı firmalarla diyalog içerisinde oluyorlar. Halbuki biz o konforu yakaladık. Yabancı firmalardan daha kaliteli ürünler yaptığımızı iddia ediyoruz. Markalaşamamak yerli firmaları geri planda bırakıyor. Oysa çok değerli yerel firmalarımız var. Dernek olarak ilk hedefimiz yerli firmalarımızı ön plana çıkarmak. Kesinlikle yabancı düşmanı değiliz. Çünkü onlar Türkiye’ye gelerek...