28 / 04 / 2024

HMF Hyundai Asansör Türkiye'de yatırım yapacak!

HMF Hyundai Asansör Türkiye'de yatırım yapacak!

Türkiye pazarında 2010 yılından beri faaliyet gösteren HMF Hyundai Asansör, aldığı yeni projelerle büyümeye devam ediyor. HMF Hyundai Asansör "ultra yüksek hızlı asansörleri" ve çevreci çözümleri ile sektörde öne çıkıyor.



Müşteri ihtiyaçlarının önüne geçerek, projelere uygun çözümler üreten, zamanında teslim hizmeti ve zengin ürün yelpazesi ile müşterilerine hizmet veren HMF Hyundai Asansör; özellikle yüksek katlı binalarda uyguladığı "ultra yüksek hızlı asansörleri" ve çevreci çözümleri ile sektörde öne çıkıyor. Türkiye'de saygın projelere asansör, yürüyen merpen ve yürüyen bant sağlayan HMF Hyundai Asansör; Metropol İstanbul, Diyarbakır Havalimanı, Üsküdar - Çekmeköy Metro hattı, Folkart Towers, Nidakule AtaşehirLevent, Varyap Meridian, İstanbul Adalet Sarayı, Nurol Tower ve Sarphan Finans Park gibi birçok farklı ve prestijli projede sahip olduğu ileri teknoloji ürünler ile fark yaratıyor. Ürünlerini her zaman daha güvenli, daha konforlu ve daha tüketici odaklı bir yaklaşım ile tasarlayan HMF Hyundai Asansör, geliştirdiği LOWATT sistemi ile enerji tüketimini mümkün olduğunca azaltarakçevre bilincine katkı sağlamayı amaçlıyor. 


HYUNDAI ASANSÖR TÜRKİYE'DE YATIRIM YAPMAYI PLANLIYOR 

Dünyanın birçok yerinde faaliyet gösteren ve çeşitli projelere imza atan Hyundai Asansör, Türkiye pazarına da yatırım yapmayı planlıyor. HMF Hyundai Asansör Genel Müdürü Hakan Ek, "Hyundai Asansör, Kore, Çin ve Hindistan dışında en büyük satışını Türkiye'de gerçekleştiriyor. Çin, Hindistan ve Türkiye pazarına özel önem veren Hyundai, Türkiye'de de yatırım yapmayı planlıyor. İleriki dönemlerde Türkiye'de üretim yapmayı da düşünen Hyundai Türkiye'yi Balkanlar ve Doğu Avrupa'yı yönetecek bir merkez olarak konumlandırmayı da hedefliyor" dedi. 


DÖNÜŞTÜRÜLEN ENERJİ BİNANIN ANA ŞEBEKESİNE GÖNDERİLİYOR 

Asansörün aşağı ve yukarı hareketi sırasında kullanılacak enerjinin asansör hareket yönüne göre ayarlanması gerekir. Asansörün yukarı doğru hareket edebilmesi için enerji gerekirken alçalabilmesi için asansördeki enerjinin geri çekilmesi gerekir. İşte bu geri çekme işlemi sırasında açığa çıkan enerji genelde ısıya dönüşerek kaybolur. Hyundai'nin LOWATT sistemi sayesinde ise açığa çıkan enerji depolanarak daha sonra kullanılmak üzere ana bina şebekesine gönderilir. HMF Hyundai Asansör Genel Müdürü Hakan Ek "Hyundai'nin LOWATT sistemi sayesinde, asansör hareket ettikçe açığa çıkan enerji; özel olarak tasarlanmış bir güç devresi yardımıyla invertöre geri gönderiliyor. Invertör tasarruf edilen bu enerjiyi tekrar kullanılmak üzere ana şebekeye göndererek % 60'a varan bir enerji tasarrufu sağlıyor. Binanın elektrik sistemine aktarılan bu enerji daha sonra binanın diğer alanlarında veya tekrardan asansör operasyonunda kullanılabiliyor" dedi.


ELEKTRİK FATURALARINDA GÖZLE GÖRÜLÜR AZALMA 

Bakımı oldukça kolay olan bu sistemde; invertörün kondensör, reaktör gibi parçalan bulundurmaması da ömrünün daha uzun olmasını sağlıyor. Hyundai LOWATT sistemi ile 30 katlı bir binanın asansör operasyonundan kaynaklanan elektrik faturalarında yüksek ölçüde tasarruf sağlamak mümkün. Siz de binanızda enerji tasarrufu yapan asansörler kullanarak elektrik faturanızda gözle görülür bir azalma sağlayabilirsiniz. 


Milliyet Ek



Geri Dön