01 / 05 / 2024

asansör yeşil etiketi yeşil etiketli asansör

asansör yeşil etiketi yeşil etiketli asansör

“Yeşil etiketi olmayan asansörlere binmeyin” uyarısı yapan Ayşegül Nuhoğlu, “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ne göre her asansörün bir kimliği ve asansörün görünür bir yerine asılı yeşil etiketi olmalı.

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi yarın! Toplantıda 6 kritik konu masaya yatırılacak!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek "Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi" yarın düzenlenecek. Zirvede 6 kritik konu masaya yatırılacak.

ŞOK’ta köftelik bulgur 14 TL’ye, yeşil mercimek 25 TL’ye, vantilatör 400 TL’ye düştü!

ŞOK Market’in 31 Mayıs’a özel indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi resmi internet sitesinden paylaşılırken, köftelik bulgur 14 TL’ye, yeşil mercimek 25 TL’ye, vantilatör 400 TL’ye e inecek. İşte ŞOK tarihli fiyat listesi 31 Mayıs 2023...

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

TOKİ Diyarbakır Eğil’de 608 bin TL'ye 2+1!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Diyarbakır Eğil projelerinin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Diyarbakır Eğil projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Eğil TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Diyarbakır Eğil 2022 ucuz konut projesi...

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe alındı! İşte ayrıntılar...

"Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yürürlüğe alındı. İşte yönetmelikle ilgili tüm detaylar...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ! 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Yeşil Yapı çıkarılmış sermayesini artırıyor!

Yeşil Yapı'nın 500 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanında olmak koşuluyla, toplam 232 milyon 707 bin 815 TL olan çıkarılmış sermayesinin artırılmasına karar verildi. 

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

Kurtuluş Akyüz, Yeşil GYO Genel Müdürü oldu!

Yeşil GYO Şirket Genel Müdürü Yaşar Altıparmak'ın vefatı nedeniyle yerine Genel Müdür olarak Kurtuluş Akyüz'ün atanmasına karar verildi.

Yeşil bina inşaatları hızlanmalı!

Küresel ısınmanın gittikçe artmasıyla beraber yeşil binaların önemi arttı. Enerji sektörü yeşil bina inşaatlarının artması gerektiğini düşünüyor. 

Türkiye İMSAD 'Yeşil Mutabakata Hazır mıyız' toplantısı 30 Eylül'de!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 44. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Yeşil Mutabakata Hazır mıyız?’ başlığı ile 30 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

asansör yeşil etiketi yeşil etiketli asansör Haberi

asansör yeşil etiketi yeşil etiketli asansör

Her gün çoluk çocuk bindiğimiz asansörlerde, yeşil etiket olup olmadığına hiç dikkat ettiniz mi? “Yeşil etiketi olmayan asansörlere binmeyin” uyarısı yapan Isgcevre.com Mevzuat Portalı Kurucu Ortağı Ayşegül Nuhoğlu, “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ne göre her asansörün bir kimliği ve asansörün görünür bir yerine asılı yeşil etiketi olmalı. Ülkemizde birçok asansör bina ile aynı yaşta ve bu asansörler ciddi bir tehlike. Apartman sorumlularını bir kez daha uyarmak istiyoruz, çünkü yaşanacak herhangi bir kazadan onlar sorumlu” uyarısında bulundu.


“Mevzuat okumayı kolaylaştırmayı ve cezaları azaltmayı hedefliyoruz”

Değişen mevzuatların yer aldığı, mevzuat karşılaştırmalarının yapılabildiği, yükümlülüklerin yer aldığı ve sistem üzerinden yıllık faaliyet planlarının yapılabildiği isgcevre.com Mevzuat Portalı, bugün Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarının, denetim firmalarının referans noktası haline geldi. Isgcevre.com Mevzuat Portalı Kurucu...