22 / 05 / 2024

asansörlere tse belgesi nasıl verilir

asansörlere tse belgesi nasıl verilir

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) son iki yılda yaptığı denetimlerde Türkiye’deki asansör gerçeğini bir kez daha gözler önüne serildi. 30 ilde yapılan asansör denetimlerde yüzde 62 oranında standarda uymayan asansör tespit edildi...

O binalardaki asansörlere 'Karekod' uygulaması! Asansör kazanlarına son verecek yeni uygulama geliyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarındaki asansörlere ''karekod'' uygulaması için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Kalekim’e Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi!

Kalekim, bu defa da Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği; hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol değerlendirme programı şartlarını yerine getirerek,‘COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almak için hak kazandı.

Atakule AVM, TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi aldı!

Atakule GYO portföyünde bulunan Atakule Alışveriş Merkezi, TSE tarafından belirlenen kriterleri sağlayarak "TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi" aldı. 

Akiş GYO AVM'leri TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi aldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bünyesinde faailiyet gösteren Akasya ve Akbatı Alışveriş Merkezleri, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen kriterleri sağlayarak "TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi" almaya hak kazandı...

Güvensiz asansörlere 1.9 milyon lira ceza!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, asansörlere yönelik denetimlerinde 2019'un ilk yarısında uygunsuz bulunan 928 asansör için 1 milyon 885 bin 136 lira para cezası uyguladı.

Asansörlere sıkı takip!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, can güvenliği açısından yüksek risk taşıyan ürünlerden asansörlere yönelik denetimlerini sıkılaştırdı...

KONE asansörlere IBM Watson zekası!

Finlandiyalı asansör üreticisi KONE'nin asansörlerinin konuşması kendi başına çok çarpıcı değil ancak bunun bir öngörüsel bakım servisi ile entegre edilmesi muhteşem bir loT uygulaması unvanını hakkediyor. 

Deprem yönetmeliğine uygun binalardaki asansörler daha güvenli!

Asansör sektörünün öncü firması Otis Türkiye, deprem kuşağında yer alan Türkiye’da daha güvenli asansörlere sahip olunması için binaların deprem yönetmeliğine göre inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Asansörlere yeni düzenleme!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Asansörlerin Tasarımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TSE 341 bin 645 asansörü kontrolden geçirdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, A Tipi muayene kuruluşu olarak 2012 yılından bu yana asansörlerin periyodik kontrollerini yapan TSE bugüne kadar toplam 341 bin 645 asansör kontrolü gerçekleştirdiğini açıkladı.

İzmir'deki asansörlerin yarısı kırmızı etiketli!

İzmir’deki 40 bin asansörün yarısına yakınının kullanılamaz durumda olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, kırmızı etiketle işaretlenen bu asansörlere düşme tehlikesi taşıdıkları için binilmemesi uyarısında bulundu

Asansörlerin piyasaya arzı ve denetimi düzenlenecek!

Asansörler ve asansörlere ait güvenlik aksamlarına ilişkin gerekleri, bunların piyasaya arzı ve denetimini düzenleyen Asansör Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi için süre daralıyor!

MYK Başkan Yardımcısı Metin Karaman, inşaat, doğalgaz, makine, otomotiv ve asansör bakım onarımı gibi sektörlerde çalışanların 25 Mayıs 2016'ya kadar "Mesleki Yeterlilik Belgesi" almasının zorunlu olduğunu anımsattı.

asansörlere tse belgesi nasıl verilir Haberi

asansörlere tse belgesi nasıl verilir


Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) son iki yılda yaptığı denetimlerde Türkiye’deki asansör gerçeğini bir kez daha gözler önüne serildi. 30 ilde yapılan asansör denetimlerde yüzde 62 oranında standarda uymayan asansör tespit edildi. Asansör bakım hizmeti vermek için firmaların TSE’den belgesi alma zorunluluğu varken, sadece Adana’da 300’e yakın firmanın kayıt dışı ve TSE standartlarına aykırı korsan olarak görev yaptığı belirtildi.


TSE Çukurova Bölge Müdürü Mehmet Uğur Özdeniz, 2012 yılından itibaren asansörlerin yıllık kontrollerinin TSE standartlarına göre akredite olmuş kuruluşlara verildiğini söyledi. Mayıs 2012 tarihinden itibaren TSE olarak kendilerinin de asansörlerin yıllık periyodik muayenesini yapmaya başladığını ifade eden Özdeniz, 30 ilde 151 ilgili kurumda 81 bin 443 asansöre yönelik yapılan denetimlerde yüzde 62 oranında standartlara uymayan asansör tespit edildiğini belirtti. Denetimlerde standartlara uygun...