01 / 05 / 2024

O binalardaki asansörlere 'Karekod' uygulaması! Asansör kazanlarına son verecek yeni uygulama geliyor!

O binalardaki asansörlere 'Karekod' uygulaması! Asansör kazanlarına son verecek yeni uygulama geliyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarındaki asansörlere ''karekod'' uygulaması için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...



Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarındaki asansörlere karekod yerleştirileceğini açıklayarak söz konusu uygulamanın kısa süre içinde tamamlanacağını açıkladı.

ÖĞRENCİ ŞEFAF ŞEKİLDE HERŞEYİ GÖREBİLECEK!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin yönettiği soruları yanıtladı.

Bakan Bak, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında bulunan asansörlerin bakımları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda KYK yurtlarındaki asansözr kazalarının önüne geçilecek yeni uygulama için çalışmalarına devam ettiklerini açıklayan Bak "Asansörlerimize Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile karekod uygulaması getiriyoruz. Oradan öğrenci her şeyi şeffaf şekilde görecek. Asansörün tipi, bakımının ne zaman yapıldığı gibi bilgiler karekoddan görülecek.'' dedi.

Karekodların yerleştirilmesinin çok kısa süre içinde tamamlanacağının müjdesini veren Bak bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından mühendisler görevlendirildiğini ve bütün yurtların tek tek dolaşıldğını, asansör sistemlerinin kontrol edildiğini açıkladı.

O binalardaki asansörlere Karekod uygulaması! Asansör kazanlarına son verecek yeni uygulama geliyor!

ASANSÖR SÖZLEŞMELERİ MERCEK ALTINA ALINDI!

Bakan Bak, yurtlarda asansör sözleşmelerinin de mercek altına alındığını belirtti.

 Aydın’daki asansör kazasında adli soruşturma kapsamında 3 kişinin tutuklandığını söyleyen Bak, "İdari soruşturmada ise görevlendirilen bakanlık müfettişi rapor hazırlıyor. Yurtlardaki asansörlerde güvenlik tertibatları var. Bu zamana kadar hiçbir yurdumuzda asansör düşme olayı olmamıştır. Voltaj düşmesi gibi durumlarda asansör kendini emniyete alarak, en alt kata, yani güvenli yere otomatik olarak iniyor.'' dedi.

Öğrenci yurtlarındaki asansörlerin sözleşmeleri her sene yenilendiğine dikkat çeken Bak bu konuda asansörlerin bakımlarının yapıldığını, her ay periyodik olarak muayene edildiğini, arıza var ise anında müdahale edildiğinin altını çizdi.

Gençlik ve Spor Bakanı resmen duyurdu! Öğrencilere telefon ve internet desteği başvuruları başladı!

Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’na geldi!

Geri Dön