29 / 04 / 2024

Asansörlerin kontrollerini belediye mi yapacak

Asansörlerin kontrollerini belediye mi yapacak

Asansörlerin, yıllık periyodik kontrollerinden belediye ve il özel idareleri sorumlu olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yapılan düzenlemeyle, asansörlerin kontrolleri belediye ve il özel idarelerinin yasal görevleri arasına eklendi.

Deprem sonrası asansörlerin denetlenmesi şart!

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 6.8’lik deprem sırasında binalar dışında zarar gören ve çoğu zaman akıllara gelmeyen asansörlerin unutulmaması gerekiyor. Asansörlerin hem deprem öncesinde hem de deprem sonrasında periyodik olarak denetlenmesi şart.

Asansörlü binada oturanlar dikkat!

Asansörlerin işletme ve bakım yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre; asansörü monte eden, yetkili servis ve bina yöneticilerinin bazı sorumlulukları alması gerekiyor.

Asansörlere yeni düzenleme!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Asansörlerin Tasarımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Asansörlerin tasarımına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de!

Asansörlerin tasarımına ilişkin usul ve esaslara dair tebliğ 14 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yer aldı. İşte tebliğ metni..

Manisa'da asansörlerin yüzde 70'i güvensiz!

Manisa'da periyodik ve takip kontrolü yapılan 11 bin 203 asansörden 7 bin 735'i kırmızı etiket aldı. Güvensizlik ve tehlike gözler önüne serildi.

TSE 341 bin 645 asansörü kontrolden geçirdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, A Tipi muayene kuruluşu olarak 2012 yılından bu yana asansörlerin periyodik kontrollerini yapan TSE bugüne kadar toplam 341 bin 645 asansör kontrolü gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bandırma'daki asansörler denetleniyor!

Bandırma Belediyesi ile RoyalCert firması arasında yapılan iki yıllık protokol kapsamında ilçedeki tüm asansörlerin denetimi yapılıyor.

Ümraniye Belediyesi'nden asansör muayene hizmetleri birimi!

Ümraniye Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan asansörlerin periyodik kontrol faaliyetlerini artık kendi içinde kurduğu “Ümraniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Asansör Muayene Hizmetleri” birimi ile yapacak ve bu hizmet Türkiye’de ilk defa Ümraniye Belediyesinde uygulanacak.

Bağcılar'daki asansörler denetleniyor!

Bağcılar Belediyesi, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile okullar, hastaneler, ibadethaneler, işyerleri ve konutlarda kullanımda olan asansörlerin yıllık kontrol işlemlerini düzenli olarak yapıyor.

Yeni nesil asansörler, güven veriyor!

Yeni nesil asansörler, daha verimli, emniyetli ve akıllı sistemleriyle kullanıcıya güven veriyor. Günümüzün vazgeçilmez ulaşım araçlarının başında gelen asansörlerin ileri teknolojiyle üretilmesi veya modernize edilmesi, asansör korkusunu önemli ölçüde azaltıyor.

Ankara'daki asansörler yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, engelli ve yaşlılara büyük kolaylık sağlayan asansörlerin de yaygınlaştırıldığını, bu amaçla yeni yapım ve yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirttiler.

Türkiye'deki asansörlerin yüzde 73.3'ü güvensiz!

Elekrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Mahir Ulutaş, 2015 yılında Türkiye'deki 500 bin asansörden sadece 203 bininin periyodik kontrolünün yapıldığını, yüzde 58'inin güvensiz olduğunu gösteren kırmızı etiket aldığını, bu yılının ilk 10 ayında bu rakamın yüzde 73.3'e yükseldiğini söyledi.

İbrahim Genç: Arazilerin çoğu spekülatörlerin elinde!

Son olarak bir imar düzenlemesi ile ilgili vatandaşın yıllardır mağdur edilmesine tepki amaçlı sesini yükselten Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç; “Arazilerin çoğu spekülatörlerin elinde” itirafında bulundu.

Asansörlerin kontrollerini belediye mi yapacak Haberi

Asansörlerin kontrollerini belediye mi yapacak

Kamuoyunda torba kanun olarak adlandırılan ve önceki gün Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", asansörlerin yıllık kontrol ve aylık bakımlarına ilişkin önemli yenilikler getirdi.


AA muhabirinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından aldığı bilgiye göre yapılan düzenlemeyle, asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri belediye ve il özel idarelerinin yasal görevleri arasına eklendi. Böylelikle bugüne kadar kanuni zorunluluk olmadan belediye ve il özel idarelerince yürütülen kontrol görevi, yasal altyapıya kavuşturulmuş oldu.


Değişikliklerle yasal altyapısı oluşturulan yıllık periyodik kontrol faaliyetleri, doğrudan belediyelerce gerçekleştirilebileceği gibi yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarıyla da yaptırılabilecek. Ancak belediyelerin ve yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarının, yıllık kontrol işlemlerini yapabilmeleri için kanunla oluşturulması öngörülen komisyon kararı doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürürlüğe...