08 / 05 / 2024

Asbestli madde kentsel dönüşüm

Asbestli madde kentsel dönüşüm

Eski binalarda yer döşemesi olarak kullanılan ‘marley’ler kentsel dönüşümün hızını frenledi. Asbestli içeriği nedeniyle insan sağlığına zararlı olan marleylerin söküm işinde 3-5 firma yetkilendirilince müteahhitler yıkım için sıraya girdi

Yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'da açıkladı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylar merak ediliyor. İşte yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde...

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemelerin olduğu teklif TBMM Genel Kurulu’nda!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemelerin olduğu "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin ilk bölümündeki 11 madde kabul edildi.

Asbestli binalar Türkiye'nin Çernobil'i!

Asbestli yapıların tehlikesine yönelik açıklama yapan Asbest Söküm Uzmanları Derneği Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle yıkımlarda çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Kentsel dönüşümde asbest hilesi!

Kentsel dönüşüme giren eski binaları yıkan bazı müteahhitlerin, 'Asbest temiz’ denetiminden kaçmak için belediye ekipleri gelmeden önce asbestli malzemeleri söküp gelişigüzel attıkları iddia ediliyor.

Kentsel dönüşümde asbestli bina tehlikesi!

Türk Toraks Derneği Çevresel ve Mesleki Akciğer Hastalıkları Çalışma Grubu asbestli binaların yıkılması ile ilgili bir açıklama yaptı

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar mecliste!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalardaki asbest kullanımı ve asbestli binaların yıkımı TBMM gündemine taşındı..

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü Ankara'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı Faaliyet Raporu'nu yayınladı. Rapordaki maddeler de en dikkat çekici madde ''Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Ankara'da yürütülmesi'' kararı oldu.

Ankara’da kentsel dönüşüm gündemde!

Ankara’da asbestli Havagazı Fabrikası’ndan sonra gerçekleşen kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar gündeme geldi. Binada önlem alınmadan yıkımların gerçekleştiği iddia edildi.

Kentsel dönüşüm yasasında 8 madde değişti!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz bugünkü yazısında kentsel dönüşüm yasasında değişen maddeleri kaleme aldı. İşte, Ali Güvenç Kiraz'ın yazısı...

Kentsel dönüşüm kararından sonra yapılarda uygulanacak 9 madde!

Vizyon Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş Genel Müdürü Mete Gülbaş Emlakkulisi.com okurları için riskli yapılarda kentsel dönüşüm kararından sonraki süreci değerlendirdi.

Eski binalarda kentsel dönüşüm hız kesti!

Eski binalarda yer döşemesi olarak kullanılan ‘marley’ler kentsel dönüşümün hızını frenledi. Asbestli içeriği nedeniyle insan sağlığına zararlı olan marleylerin söküm işinde 3-5 firma yetkilendirilince müteahhitler yıkım için sıraya girdi

Seyhan Sucuzade'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Seyhan Belediyesi Eylül ayı meclis oturumunda 21.Madde olarak gündeme gelen Sucuzade Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Projesi oy birliği ile kabul edildi.

Kentsel dönüşüm zihni bir dönüşümü de içermeli!

Madde bağımlılığı ile mücadele eden Yıldırım Belediyesi, 'Değerlisin Sağlıklı Kal' projesi çerçevesinde bilgilendirme seminerleri düzenliyor. İsmail Hakkı Edebali, Kentsel dönüşüm denilen olgu, aslında zihni bir dönüşümü de içermeli"dedi.

Asbestli madde kentsel dönüşüm Haberi

Asbestli madde kentsel dönüşüm

Eski binalarda marley, parke altları ve borularda bulunan asbest maddesinin kanserojen etkisi nedeniyle bina yıkılmadan ayıklanması işlemi, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızını kesti. Kadıköy Belediyesi’nin başlattığı uygulamayı Tuzla, Kartal ve Ataşehir de devreye almaya hazırlanıyor. Asbestli maddeyi insan sağlığı ve çevreye zarar vermeden bertaraf etmek için bina yıkılmadan önce maddeyi içeren ürünlerin tespit edilip ayrıştırılması gerekiyor. Yönetmeliğe göre asbestin tespiti, binadan uzaklaştırılması ve yok edilmesi süreciyle ilgili olarak bakanlık tarafından yetki verilen bir kurum olmadığı için süreç belirsizliğini sürdürüyor.  


Bakanlık da çalışıyor

Kadıköy Belediyesi’nde ise meclis kararıyla yapılan düzenleme yönetmelik olarak hazırlandı ve çalışmalara başlandı. Belediyenin takibinde olan 8 firma inşaat şirketleri ya da bireylerin gerçekleştireceği yıkım öncesinde binayı denetleyerek, asbesti tespit ediyor. Asbest varsa sökümü yapılarak, zararlı maddeler İstaç’a gönderiliyor....