19 / 05 / 2024

ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi temel atma töreni

ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi temel atma töreni

Tesisin temeli, Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın da katıldığı törenle atıldı. "ASELSAN'ın sahip olduğu yüksek teknolojinin özel sektör ortaklıkları yoluyla sanayileştirilmesine yönelik geliştirdiği modelleri, Türkiye'de ilk defa Sivas'ta uyguluyoruz"

ASELSAN, yeni nesil cenk uçakları için hedefleme sistemi geliştirecek

Alınan bilgiye göre, ASELSAN, hava platformuna entegre edilen elektro-optik sistemlerin geliştirilmesine ve üretimine 1990'larda başladı. ASELSAN ürün gamındaki hava elektro-optik sistemlerden CATS ve ASELPOD yüksek adetlerle seri üretim rakamlarına ulaştı ve bunlar sahada aktif olarak kullanılıyor.

Bayburt'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bayburt İli, Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31266 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Tuzla'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İstanbul İli, Tuzla ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tuzla'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İstanbul İli, Tuzla ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Tarsus'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mersin İli, Tarsus ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Silifke'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mersin İli, Silifke ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kahramanmaraş'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Kahramanmaraş İli, Onikişubat ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gümüşhane'deki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Gümüşhane İli, Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ayvalık'taki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adana Karataş'taki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Adana İli, Karataş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ortakent-Dağbelen-Konacık Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Bodru ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ortakent-Dağbelen-Konacık Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2918 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düden Şelalesi ve Çayı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya İli, Kepez ve Muratpaşa ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Düden Şelalesi ve Çayı Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2918 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi temel atma töreni Haberi

ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi temel atma töreni


ASELSAN Hassas Optik Araştırma ve Üretim Tesisi'nin temeli, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı törenle atıldı.


Bakan Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Yerleşkesi'ne ASELSAN ve Sivaslı 3 iş adamının ortaklığında, CÜ'nün iş birliğinde yapılacak tesisin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bugünün, Sivas ve Türk savunma sanayi için önemli bir gün olduğunu belirterek, "Çünkü savunma sanayinde stratejik öneme sahip bir tesisin Sivas'a kazandırılmasına hep beraber şahitlik ediyoruz" dedi.


ASELSAN Hassas Optik Araştırma ve Üretim Tesisi'nin öncelikli olarak savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu mor ötesi görünür ve yakın kızılötesi bantlar için optik elemanların tasarımı ve üretimi konularında faaliyet göstereceğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:


"Bu tesis, bu alanda Türkiye'de bir ilktir. Şirketin kurulmasıyla Sivas'a istihdam sağlanmasının yanı sıra üniversite sanayi iş birliği gerçekleştirilecek, optik teknolojileri...