02 / 05 / 2024

ASELSAN, yeni nesil cenk uçakları için hedefleme sistemi geliştirecek

ASELSAN, yeni nesil cenk uçakları için hedefleme sistemi geliştirecek

Alınan bilgiye göre, ASELSAN, hava platformuna entegre edilen elektro-optik sistemlerin geliştirilmesine ve üretimine 1990'larda başladı. ASELSAN ürün gamındaki hava elektro-optik sistemlerden CATS ve ASELPOD yüksek adetlerle seri üretim rakamlarına ulaştı ve bunlar sahada aktif olarak kullanılıyor.



ASELPOD Hedefleme Sistemi, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı cenk uçaklarının gece, gündüz ve her türlü hava şartında operasyonel etkinliğini artırmak için geliştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı desteği ile başlatılan proje sonucunda ortaya çıkan sistemler

Türk Hava Kuvvetlerinin F-16 uçaklarında etkili şekilde kullanılıyor.

PİLOTUN ELEKTRONİK GÖZÜ OLACAK

ASELPOD, haiz olduğu yüksek performanslı termal ve gündüz kameraları ile gündüz ve gece şartlarında hava-hava ve hava-yer modları ile yüksek çözünürlüğünde olan görüntü sağlayabiliyor, üstün menzil performansıyla yer ve hava hedeflerini oldukca uzak mesafelerden tespit ve teşhis edebiliyor. Takip edilen hedeflere ilişik durum detayları hesaplanıyor ve ekranda pilota sergileniyor. Çift dalga boylu lazer mesafe standardize sistemi ile cenk ve tahsil modunda hedeflere ilişkin konum, rota bilgileri ve hedefin hızı yüksek doğruluk ile hesaplanabiliyor.
ASELPOD taarruz gerçekleştirmek için hem GPS güdümlü bombaları hedefe yönlendirebiliyor hem de lazer işaretleme sistemi aracılığı ile lazer güdümlü mühimmatları hedefe gönderebiliyor.
 


Geri Dön