15 / 05 / 2024

ASELSAN, yeni nesil cenk uçakları için hedefleme sistemi geliştirecek

ASELSAN, yeni nesil cenk uçakları için hedefleme sistemi geliştirecek

Alınan bilgiye göre, ASELSAN, hava platformuna entegre edilen elektro-optik sistemlerin geliştirilmesine ve üretimine 1990'larda başladı. ASELSAN ürün gamındaki hava elektro-optik sistemlerden CATS ve ASELPOD yüksek adetlerle seri üretim rakamlarına ulaştı ve bunlar sahada aktif olarak kullanılıyor.



Bu özelliklerin yanı sıra ASELPOD hedefleme sistemi; lazer tenvir sistemi ile gece görüş cihazlarına hedef gösterme, çoklu hedefi termal ve gündüz kamera görüntülerinde takip etme, danışma, görev sonuç ve cenk hasar değerlendirme işlevi için sayısal video kaydetme var. Ayrıca lazer nokta izleme birimi ile harici lazer kaynakları ile işaretlenen hedeflere kilitlenilmesi, ataletsel izleyici ile hedefin zorla izin verilmediği durumlarda hedefin üstünde kalma şeklinde işlevler ile muharip uçaklarda yüksek performans sergiliyor.

PARÇALARI YERLİLEŞTİRİLDİ, İHRAÇ EDİLDİ

ASELPOD Türk Hava Kuvvetlerine hizmet vermenin yanında yurt dışı anlaşmalarıyla ihracat kapılarını da açtı.
Millileştirme hareketi kapsamında ASELPOD'un yurt dışı üretimli parçaları seneler içinde yerini yerli üretime bıraktı.

ASELPOD hedefleme sistemlerinin hem yurt arasında hem yurt dışında yakaladığı başarının devamı için geliştirme ve iyileştirme emek harcamaları ASELSAN tarafından yürütülüyor.
Şirket, bu kapsamda gelecek yıl yeni nesil savaş uçakları için öz kaynaklı ASELPOD-2 Projesi'ne başlamış olacak.


Geri Dön