08 / 07 / 2024

asfalt neden erir

asfalt neden erir

Zemine dökülerek, yol yapımlarında kullanılan asfalt nedir ve çeşitleri nelerdir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Aile konutu şerhi neden konur?

Resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekana, aile konutu deniyor. Bu meskenin tapusuna aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki aile konutu şerhi neden konur? Tapuya aile konutu şerhi konulunca ne olur?

Haydarpaşa Garı restorasyon projesine neden ruhsat verilmedi?

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu sabah resmi Twitter sayfasında Haydarpaşa Garı restorasyon projesi için neden ruhsat vermediklerini açıkladı. Nuhoğlu; kamuoyunu bilgilendirmek ve Kadıköy Belediyesi olarak tavrımızı ortaya koymak istedik.

Pamukova’daki asfalt çalışmaları devam ediyor!

Pamukova’da devam eden sıcak asfalt çalışmaları hakkında bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Oktar, “Meşruriye, Sultaniye ve Bakacak Mahallerini kapsayan 11 kilometrelik güzergahta, kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyoruz" dedi

Şahinbey Belediyesi'nden rekor asfalt çalışması!

Bu yıl içerisinde 92 bin ton gibi rekor bir asfalt çalışması yaptıklarını kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, beş yıllık süreçte Şahinbey ilçesindeki yolların yüzde 95'lik kısmının yenilendiğini söyledi.

Bakırköy genelinde asfalt yenileme çalışmaları yapılacak!

Bakırköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Bakırköy genelinde asfalt, alt yapı, tretuvar yapım bakım ve onarım işini 18 Eylül tarihinde ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 75 günde tamamlanacak.

Arazi satışı neden durduruldu?

Arazi satışları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan bir genelge durduruldu. Peki, arazi satışı neden durduruldu? İşte arazi satışları kararı..

İstimlak işlemi neden yapılır?

İstimlak ile özel kişilere ait gayrimenkuller, kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alınıyor. Peki istimlak işlemi neden yapılır? İstimlak işlemi nasıl yapılır?

Kayseri'deki şiddetli yağış sel baskınlarına neden oldu!

Bünyan'da akşam saatlerinde etkisini gösteren yağmur sele neden oldu. Sel nedeniyle ilçenin merkezinden geçen Bük Deresi taştı. Derenin taşmasıyla birlikte dere kenarında bulunan 4 ahır, 3 dükkan ve çok sayıda evi su bastı.

Afyonkarahisar Bağlar mahallesi asfalt çalışmaları tamamlandı!

Dinar ilçesi Bağlar Mahallesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü ve İş Atölyesi Amirliği ekipleri tarafından sıcak asfalt serim çalışması gerçekleştirildi. Yama çalışmalarının da Dinar’ın muhtelif yerlerinde yapıldığı bilgisi alındı

Aliağa'da 3 cadde ile 11 sokakta asfalt çalışmaları tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa Belediyesi örnek işbirliğine imza attı. Aliağa Belediyesi’nin zemin düzenleme çalışmalarını yaptığı 3 cadde ile 11 sokağa Büyükşehir Belediyesi asfalt serdi.

Şişli Belediyesi asfalt kazı nakli ve serimi yapımı ihalesi sonuçlandı!

Şişli Belediye Başkanlığı 2014/55899 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi. Baldan Asfalt 1.345.900.00 TRY ile kazanan taraf oldu.

Mustafa Bolat asfalt çalışmalarını inceledi!

Özel İdaresi ekipleri Kamu Hastaneleri Birliğ hizmete açılacak olan prefabrik hastane çevresinin asfalt yapılması için çalışma başlattı. Çalışmalarını denetleyen Genel Sekreter Bolat, yapılan arıtma tesisi yolundaki asfaltı da inceledi.

İl Özel İdaresi yeni hastanenin çevresinde asfalt çalışması başlattı!

İl Özel İdaresi (İÖD) ekipleri, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile yapılan protokol doğrultusunda hizmete açılacak olan prefabrik hastane çevresinin asfalt yapılması için çalışma başlattı.

asfalt neden erir Haberi

asfalt neden erir

Asfalt nedir?

Asfalt, petrolün ayrışması ile oluşan, içinde bitümlü maddeler bulunan siyah renkte şekilsiz mineral hidrokarbonlara verilen isim olarak karşımıza çıkıyor. 


Asfalt nasıl yapılır?

Asfalt hem petrolü damıtmak yoluyla da elde edilebiliyor. Asfalt iki türlü uygulanarak su geçirmez bir yüzey elde edilebiliyor. Bunlar: Mastik asfalt ya da silindirlenmiş asfalt olarak.


Afalt çeşitleri

- Doğal asfalt

Topraktan çıkarıldığı durumda bulunan asfalta, doğal asfalt deniyor.


- Ekmek asfalt

Doğal asfalt ile yüzde 14-20 bitüm katıp ısıttıktan sonra kalıplara dökerek elde edilen 25 kilogramlık blok ya da yapay olarak, ince kalker ununu petrol asıllı bitüm ile karıştırıp ısıtılarak yapılan asfalta deniyor.


- Mastik asfalt

Sızdırmazlık için kullanılan mineral agrega, mineral dolgu maddeleri ve asfalt çimentosu karışımından meydana gelen gerece deniyor. Sıcak sıvı mastik asfalt, beton dam üzerine ya da bir yol yüzeyine...