19 / 05 / 2024

asfalt parası ödemek zorunlu mu

asfalt parası ödemek zorunlu mu

Denetçi Belediyeler tarafından yapılan asfaltlama, yeni yol yapımı veya yol genişletmesi nedeniyle son dönemlerde gayrimenkul sahiplerinden kamuoyunda "asfalt parası" olarak adlandırılan bir bedel alınmakta olduğu görülmektedir.

Giriş katında oturanlar asansör parası ödemek zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınılamaz. Bu durumu değiştirmek için yönetim planı değişikliği talep edebilirsiniz... 

Ev ve işyerlerinde daha fazla ısı verimliliği için neler yapılmalı?

Kış geliyor. İşte hem daha fazla ısınmak, hem de daha az yakıt parası ödemek için bazı ipuçları… Kasım ayına girdiğimiz bugünlerde kış hazırlıkları da çoktan başladı.

Çin, krizi yabancıya konut satışı yaparak çözecek!

Çin'de yatırımcılar artık konut yatırımlarını finanse etmek ya da döviz işlemleri için kayıt parası ödemek zorunda kalmayacak.

Ankara'da dönüşüm tartışmaları!

Milliyet Ankara yazarlarından Ömür Ünver, kentteki "kentsel dönüşüm" tartışmalarını köşesine taşıdı. İşte "asfalt parası" ve "8 ayrı alanla ilişkin kentsel dönüşüm kararı"yla ilgili yaşanan gelişmeler...

Gayrimenkul sahiplerinden alınan asfalt parası zorunlu mu?

Denetçi Belediyeler tarafından yapılan asfaltlama, yeni yol yapımı veya yol genişletmesi nedeniyle son dönemlerde gayrimenkul sahiplerinden kamuoyunda "asfalt parası" olarak adlandırılan bir bedel alınmakta olduğu görülmektedir.

Melih Gökçek: Asfaltı kullanan para ödemeli!

Belediyelerin topladığı asfalt parasıyla ilgili yeni bir öneri getiren Melih Gökçek, “Asfaltı kullanan, para ödemeli. Araç kullanan her ay 15 TL asfalt kullanım bedeli öderse, bu hiç kimseye dokunmaz” dedi.

Ankara'da her evden asfalt parası alınacak!

Melih Gökçek’in Ankara’da yurttaşları bezdiren uygulamalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Gökçek şimdi de belediyenin döktüğü asfalt için ev sahiplerine ‘asfalt parası’nı ödemeleri için ihbarname gönderdi..

Kira parasının tespiti davası!

Kanunen kiracı, kiradığı gayrimenkule karşılık olarak kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Peki ödemek ile yükümlü olduğu kira parasının tespiti davası her zaman açılabilir mi? İşte kira parası tespit davası..

Kocaeli Başiskele köy yolları bakım çalışmalarında bin ton asfalt kullanıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda yollara asfalt yama yapılıyor. Uygulama kapsamında Başiskele Doğantepe ve Rahmiye Mahallesi’nde yollar asfalt yama yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi asfalt ihalesi yaptı!

Büyükşehir Belediyesi kış mevsiminde bozulan yolları yenilemek ve açılan yeni yollarda kullanmak amacıyla asfalt ihalesi yaptı. Yaklaşık maliyeti 24 milyon 430 bin lira olan ihalede Şenyol-Ölmez İnşaat İş Ortaklığı 28 milyon 283 bin lira teklif verdi.

Arazi toplulaştırması ne demek?

Ülkemizde 1960'larda kullanılmaya başlanan ve çiftçi ailesine veya aynı kişiye ait küçük arazi parçalarının ve hisselerinin bir araya getirilerek birleştirilmesi için uygulanan arazi toplulaştırması ne demek?

İfrazlı arsa ne demek?

İfraz işlemi; Tapu kütüğünde tek bir parsel olarak kayıtlı taşınmazın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemine deniyor. Peki, ifrazlı arsa ne demek?

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı ne demek?

On dokuzuncu yüzyıl sonuna kadar yapılmış taşınmazlar korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı niteliği taşıyor. Peki, korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı ne demek? Bu varlıklar nasıl tespit edilir?

asfalt parası ödemek zorunlu mu Haberi

asfalt parası ödemek zorunlu mu

Denetçi Belediyeler tarafından yapılan asfaltlama, yeni yol yapımı veya yol genişletmesi nedeniyle son dönemlerde gayrimenkul sahiplerinden kamuoyunda "asfalt parası" olarak adlandırılan bir bedel alınmakta olduğu görülmektedir. Özellikle 2014 yılı belediye seçimleri döneminde yapılan yol ve asfalt çalışmalarının bedelinin seçimlerden sonra tahakkuk ve tahsil edilmesi beraberinde bazı sıkıntılar getirmektedir. 


Asfalt parası olarak adlandırılan bu bedel aslında 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'na göre "yol harcamalarına katılma payı"dır. 


1. Payın konusu 

Söz konusu kanunda yer alan düzenlemelere göre; yol harcamalarına katılma payı, belediyelerce, 

a) Yeni yol açılması, 

b) Mevcut yolların yüzde 40 nispetinde veya daha fazla genişletilmesi, 

c) Kaldırmışız ve bakımsız bulunan yolların, kaldıran veya parke kaldırım haline getirilmesi veya asfalt yapılması, kaldırım veya şose halindeki yolların da parke, beton veya asfalta çevrilmesi, 

d) Mevcut kaldıran veya parkelerin sökülüp...