02 / 05 / 2024

Ankara'da her evden asfalt parası alınacak!

Ankara'da her evden asfalt parası alınacak!

Melih Gökçek’in Ankara’da yurttaşları bezdiren uygulamalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Gökçek şimdi de belediyenin döktüğü asfalt için ev sahiplerine ‘asfalt parası’nı ödemeleri için ihbarname gönderdi..



Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahiplerine “asfalt katılım payı” adı altında ücret ödenmesi için ihbarname gönderdiği ortaya çıktı. İhbarnamede ödemenin gecikmesi halinde ise gecikme zammı uygulanacağı ve taşınmazın tapu kaydına kısıtlama şerhi konulacağı yer aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi geçmiş yıllara ait asfaltlama çalışmalarının masraflarını vatandaşa ödetiyor. Ankaralı ev sahiplerine Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt katılım payı adıyla gönderilen ihbarnamede, vatandaştan bin liranın üzerinde ücret talep edildi. İhbarnamede borcun peşin ödenmesi halinde yüzde 25 indirim olacağı, gecikmesi halinde gecikme zammının uygulanacağı, ödenmemesi durumunda ise taşınmazın tapu kaydına kısıtlama şerhi konulacağı ifadeleri yer alıyor. Yani vatandaş kendisine gönderilen ihbarnamedeki ücreti ödemek zorunda bırakılıyor. 


ÇÖLAŞAN DA DİLE GETİRDİ


CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Doğan Yılmazkaya, bu konuda bir soru önergesi verdiğini ancak bugüne kadar bir cevap alamadığını belirtti. Yılmazkaya, konuyu gündemde tutmaya devam edeceğini ifade etti.

Duruma tepki gösteren yurttaşlar, “Belediye, devletten bir sürü ödenek alıyor. Elektrik, su, doğalgaz, emlak vergisi adı altında alınan ve tapu devrinde vatandaştan alınan paralardan sonra dökülen asfaltın parasını da vatandaştan alması soygun anlamına gelir” diyor.

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan da önceki günkü yazısında aynı konuya değindi, Çölaşan “Asfalt vurgunu” başlıklı yazısında şöyle dedi:

“Ankara’da yaşayan bizlerin başında şimdi büyük bir sorun var. Büyükşehir ve öteki belediyeler bir yola asfalt döküyor ve yıllar sonra adresinize tebligat geliyor...

Bu konuda son haftalar içinde bana da Büyükşehir ve Yenimahalle belediyelerinden iki ayrı asfalt tebligatı geldi, ikisini de ödemek zorunda kaldım.

O asfaltların ne zaman döküldüğünü bile bilmiyorum!

Şimdi aynı tebligatlar bütün konut ve işyerlerine yağıyor. Sıkıysa ödeme!”


Sinem Gülcan-Aydınlık


Geri Dön