27 / 04 / 2024

Ankara'da her gün 500 kişi imar barışına başvuruyor!

Ankara'da her gün 500 kişi imar barışına başvuruyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı uygulaması kapsamında Ankara'da her gün 500 kişi imar barışı başvurusu yaptı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "imar barışı" uygulamasından yararlanmak isteyen Ankaralılar Büyükşehir Belediyesi Numarataj Şube Müdürlüğü'ne akın etti. 

Milliyet'te yer alan habere göre, imar barışı düzenlemesi kapsamında "Yapı Kayıt Belgesi" almak isteyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi Numarataj Şube Müdürlüğü'ne başvurdu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Numarataj Şube Müdürü Metin Yıldırım, imar barışı düzenlemesine Haziran ayı itibarıyla, günlük ortalama başvuru sayısının 500 olduğunu açıkladı. 

Yıldırım, "İmar barışından faydalanmak isteyen vatandaşların, ilgili kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunmadan önce bize gelip bu belgeyi almaları gerekiyor. İmar Barışı'ndan faydalanacak vatandaşlar, tapu sicil müdürlüğünden alınmış tapu belgesi ve ilçe belediyesinden alınacak vergi ödeme belgesiyle birlikte Numarataj Şubesi'ne müracaat edebilir. Düzenlemeden yararlanabilmek için son başvuru tarihi, 31 Ekim 2018." diye konuştu. 


Geri Dön