27 / 04 / 2024

Batman'da 14 bin 182 kişi imar barışı başvurusu yaptı!

Batman'da 14 bin 182 kişi imar barışı başvurusu yaptı!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdür Muzaffer Özkan, il genelinde 14 bin 182 kişinin imar barışına başvuru yaptığını açıkladı. Özkan, vatandaşları imar barışı konusunda uyardı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Türkiye'deki 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapının kayıt altına alınmasını sağlayacak uygulama kapsamında başvurular 31 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdür Muzaffer Özkan, Batman'da imar barışı başvuruların devam ettiğini hatırlatarak, vatandaşların bir an önce başvurularını yapması gerektiğini vurguladı. 

Vatandaşların e-Devlet üzerinden de kendilerinin başvuruda bulunabileceğini söyleyen Özkan, “Bugüne kadar 14 bin 182 kişi yapı kayıt belgesi için başvuru yapıldı. Başvurular 31 Ekim’de son bulacak. İlk başvuruyu vatandaşlar hiçbir aracıya gitmeden ve ücret ödemeden kendileri e-devlet kapısı üzerinden başvuru yapabilirler. İlk başvuru işlemi tamamlandıktan sonra imar barışı için ödemeler de 31 Aralık 2018’e kadar yapılabilir. Ancak vatandaşlardan talebimiz başvurularını özellikle son günlere bırakmasınlar. Son günlerde sistemlerde yoğunluk yaşanabileceği için mağdur olmalarını istemeyiz” açıklamasında bulundu. 

 

İmar barışında süre uzatılacak mı?


Geri Dön