19 / 05 / 2024

Asgari ücretin artışı inşaat sektörünü etkileyecek mi

Asgari ücretin artışı inşaat sektörünü etkileyecek mi

İş Yatırım, asgari ücretteki artışın halka açık şirketleri nasıl etkileyeceği üzerine bir not yayınladı.Nota göre, bu artıştan en çok etkilenecek sektörlerin başında inşaat geliyor.

Büyükşehirlerde kira bedeli asgari ücretin 1,5 katına çıktı!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, kasım ayı verilerine göre büyükşehirlerde kira bedelinin asgari ücretin 1,5 katına çıktığını söyledi.

Fırsatçı ev sahipleri asgari ücret açıklanmadan zam peşine düştü!

Yeni asgari ücretin tespiti için görüşmeler devam ederken, fırsatçı ev sahipleri daha artışları görmeden kiraları yükseltmeye başladı. 

Geçim derdi vatandaşı kredi kartına mahkum etti! Kredi kartı borçları asgari ücretin 2.5 katına ulaştı!

Milyonlarca vatandaş ihtiyaçlarını giderebilmek için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Artan kredi kartı borçları ise asgari ücretin ortalama 2.5 katına ulaştı. 

Asgari ücrette kritik açıklama: Yüzde 10 refah payı verilmeli, en az yüzde 55 artış yapılmalı!

Ankara Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin enflasyon rakamının altında olmamasını, yüzde 10 refah payı verilmesini ve yüzde 55’in altında bir artış açıklanmaması gerektiğine vurgu yaptı.

İTO Başkanı Avdagiç'ten kritik asgari ücret açıklaması: Hedeflenen enflasyon dikkate alınarak artırılmalı!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yıl sonunda belirlenecek olan asgari ücretin OVP’de hedeflenen enflasyon oranında artırılması gerektiğini belirtti.

Yargıtay'dan flaş emeklilik maaşı kararı: Net asgari ücretin altında maaş alan emekliler dikkat! İadesi alınabilir

Yargıtay, net asgari ücretin altında kalan emekli aylığı ile ilgili flaş kararı duyurdu. Yargıtay, asgari ücretin altında maaş alan emekliler için nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı buldu.

Kiracılara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı! Kanun teklifi hazırlandı! Kiracılar dikkat!

Kira fiyatlarındaki yükselişe acil çözüm bulunmasına ilişkin çağrıda bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konutu olmayan vatandaşlara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı yapılması için Meclis'e kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

Asgari ücrette iki rakam ortaya atıldı! Yeni asgari ücrette şok gelişme! Kimse bu rakamları beklemiyordu

Yeni yıla sayılı aylar kala milyonlarca kişi 2023 asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Memur maaş artış oranlarının belirlenmesinin ardından gözler asgari ücretin yeni tutarına çevrildi. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrette iki rakam ortaya atıldı! Yeni asgari ücrette so

Asgari ücrete gelen zamdan sonra onlar da zam yaptı. Vatandaşlar ödemeye gittiğinde şaştı kaldı

Asgari ücretin artırılmasının ardından her şeye yine teker teker zam gelmeye başladı. Bursa'da apartman aidatlarının zamlanması vatandaşların tepkisini çekti.

Milli Emlak 5 bin liraya arazi satacak! O ilde asgari ücretin yarısından da ucuza arazi fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak 5 bin liraya arazi satacak... O ilde asgari ücretin yarısından da ucuza arazi fırsatını kaçırmayın... İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan o ihale ilanı...

Trafik sigortasına asgari ücret ayarı geliyor! Trafik sigortasında maliyet yüzde 40 artacak, fiyatlar katlanacak! 

Asgari ücretin yüzde 34 oranında artarak net 11 bin 400 TL’ye çıkması sonrasında trafik sigortası fiyatlarında da artış yaşanacak. İşte ayrıntılar...

Asgari ücret artışıyla birlikte birçok ödeme ve destek kalemi de zamlandı!

Son asgari ücret artışıyla birlikte birçok ödeme ve destek kalemi de zamlandı. İşte detaylar...

Asgari ücret zammı açıklandı: ekonomi sektörü değerlendirmelerini paylaştı! Zam haberleri gündemi salladı!

2023 Temmuz ayı için asgari ücret artışı kesinleşti. Milyonlarca çalışanın ikinci yarıda alacağı asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldığı bildirildi. Ancak, ekonomistler, gelecekteki zamların etkisiyle asgari ücretin eylül ayında açlık sınırının altında kalacağını düşünüyor.

Asgari ücretin artışı inşaat sektörünü etkileyecek mi Haberi

Asgari ücretin artışı inşaat sektörünü etkileyecek mi

Türkiye’de asgari ücretin 1.300 TL’ye çıkarılacak olması toplumun her kesiminde tartışılmaya devam ediyor. Özel sektör temsilcileri asgari ücrette yaşanacak artışın maliyetleri artıracağı gerekçesiyle devletin de devreye girip destek vermesini istiyor.


Hazırgiyim gibi bazı sektörlerde maliyet artışından dolayı üretimin yurt dışına kayacağı iddia edilirken İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, “Bize asgari ücretin getirdiği 16 milyar liralık bir yük var, bunun en azından yarısını devletimizden talep ediyoruz. Hükümetimiz bunun tamamını da verecek kapasitede. İşsizlik fonunda birikmiş 86 milyar lira para var, o fonda biriken paradan verilebilir” diyerek gündeme damgasını vurdu.


Bu tartışmalar sürerken İş Yatırım, asgari ücretteki artışın halka açık özel şirketleri nasıl etkileyeceği üzerine bir not yayınladı. Notta maliyetler tarafında BIST şirketlerinin olumsuz etki göreceği ifade edilse de, harcanabilir gelir...