29 / 06 / 2024

2 asgari ücretin altında hane geliri olan ailelere barınma yardımı verilmesi Meclis gündeminde!

2 asgari ücretin altında hane geliri olan ailelere barınma yardımı verilmesi Meclis gündeminde!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 2 asgari ücretin altında hane geliri olan ailelere barınma yardımı verilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...



Türkiye’de enflasyonda yaşanan yükseliş ve kira bedellerindeki fahiş artışlar sebebiyle Haziran 2022'de, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırlaması getirildi. Söz konusu uygulama sebebiyle ev sahipleri sık sık mağdur olduklarını dile getirirken, bazı kiracılar da ev sahiplerinin bu kurala uymadığını dile getiriyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında kiralara yüzde 25 zam sınırlamasının devam etmemesi gerektiğini düşündüğüne dikkat çekti. Bu açıklamanın ardından söz konusu uygulamanın 1 Temmuz'da kaldırılacağı gündem oldu. Ancak 1 Temmuz'dan sonra kira zamlarının nasıl yapılacağı ile ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi. 

Kiralık ev bedellerinde yaşanan artış, Meclis gündemine de sık sık geliyor. Son olarak CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, konuyla ilgili konuştu.

2 asgari ücretin altında hane geliri olan ailelere barınma yardımı verilmesi Meclis gündeminde!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Meclis'te yaptığı konuşmasında yüksek kiralar ile maaşları karşılaştırdı. Sarı, söz konusu açıklamasına "AK Parti iktidarına sesleniyorum: Halkımız enflasyon ve zamlar altında eziliyor, görmüyor musunuz? Bakan Şimşek bir yıl önce enflasyonu düşürmek için “parasal sıkıştırma” dedi ama geldiğimiz noktada enflasyon düşmüyor" diyerek başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyonu saklamaya ve hane harcamalarını da düşük göstermeye çalıştığını dile getiren Serkan Sarı, "Vatandaşlarımız varını yoğunu kiraya verirken TÜİK’e göre vatandaşımız hanesine giren paranın yüzde 25’ini kiraya veriyormuş. Allah aşkına, TÜİK kimi kandırıyor? Siz hâlâ emekliyi 10 bin liraya, asgari ücretliyi 17 bin liraya mahkûm ederken 15 bin liranın altında kiralık ev var mı sanıyorsunuz?" sorularını yöneltti. 

2 asgari ücretin altında hane geliri olan ailelere barınma yardımı verilmesi Meclis gündeminde!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, adliyelerin kiracı ve ev sahibi davalarıyla dolup taştığının altını çizdi ve "Emekçinin ücretinden, emeklinin maaşından kısıp enflasyonla mücadele edilmez. Kemerde sıkacak yer kalmadı ama Bakan Şimşek enflasyonu düşürmek için parasal sıkıştırmadan bahsediyor" ifadelerini kullandı. 

Serkan Sarı, aradan geçen 1 seneye rağmen her şeyin daha kötüye gittiğini dile getirdi ve "Ezilen halkın sesine kulak verin, enflasyonla gerçekten mücadele edin. 2 asgari ücretin altında hane geliri olan ailelerimize barınma yardımı yapın" açıklamasında bulundu. 

ATEM Başkanı Akçam: Kirada stopajın artması kira fiyatlarını da artırır!

50 metrekarelik küçük konutlar üretilip piyasaya sunulursa, kira bedelleri stabil hale gelir!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bu kez de 7 yerin ismini sayarak deprem uyarısı yaptı!

Konutta geri dönüşüm, amortisman süresi nedir? Nasıl hesaplanır?


 


Geri Dön