29 / 04 / 2024

asgari ücretli çalışan toki ev

asgari ücretli çalışan toki ev

Ülkemizin dört bir yanında binlerce vatandaşımızı uygun koşullarda konut sahibi yapan TOKİ, asgari ücretliye de ev verecek. Peki asgari ücretle çalışanlar TOKİ'den nasıl ev alabilir?

TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı 3 ay içinde 367 bin 305 kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı eylül ayından bu zamana kadar 367 bin 305 kişi azaldığı açıklandı. Buna göre, üç ayda çalışan sayısındaki düşüş yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

Merkez Bankası'ndan asgari ücrete Temmuz ara zammı açıklaması! Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken; konuyla ilgili bir son dakika açıklaması da Merkez Bankası'ndan geldi. Peki asgari ücrete Temmuz ara zammı yapılacak mı? 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Çalışan anneler dikkat! Doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

2024 asgari ücret zammı yüzde 49, memur zammı da yüzde 49.25 olarak açıklanırken çalışan anneleri ilgilendiren zam ve iyileştirme haberleri de geldi. Peki doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

Resmen açıklandı! İstanbul'da asgari ücretle yaşanılmaz!

İPA, İstanbul'da asgari ücretli olmak adlı raporunda, asgari ücretle İstanbul'da geçinmenin mümkün olup olmadığını araştırdı. Sonuçlara göre; İstanbul'da asgari ücretle yaşanılmaz...

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı yüzde 2,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi.

2003'te asgari ücretle 25 cumhuriyet altını alınırken, bakın şimdi kaç tane alınıyor?

Asgari ücretle çalışan bir işçi 2003'te yıllık geliriyle 25,4 cumhuriyet altını alabilirken, 2023'te bu 9,5 altına düştü. Peki asgari ücretin cumhuriyet altını karşısında en değerli olduğu yıl hangi yıldı? 

Gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 179'a çıktı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "TÜİK ücretli çalışan istatistikleri Eylül 2023 verilerine göre gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısının 122 bin 179'a ulaştığını söyledi.

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

6.6 milyon asgari ücretli dikkat! Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretli sayısının 6.6 milyon olduğunu bunun da çalışanların yüzde 40’ını oluşturduğunu belirterek son dakika önemli açıklamasında buldu. Peki asgari ücret ne kadar olacak? İşte 2024 asgari ücret tutarı...

Asgari ücret için ilk kez net rakamı verdi, yüzde 40 oranında zam kapıda! 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücretli çalışan milyonlarca kişinin merak ettiği 2024 yılı maşları için yeni rakam geldi. Peki, 2024 yılında asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

Gayrimenkul sektöründe Ağustos'ta istihdam rekoru kırıldı! Sektörde ücretli çalışan sayısı 12 bin 224 oldu! 

Türkiye'de Ağustos 2023'te "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224'i buldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte detaylar...

asgari ücretli çalışan toki ev Haberi

asgari ücretli çalışan toki ev


Ülkemizin dört bir yanında binlerce vatandaşımızı uygun koşullarda konut sahibi yapan TOKİ, asgari ücretliye de konut verecek. Dar gelirliyi düşünen TOKİ, 12 bin TL peşinat ve aylık 401 lira taksitle asgari ücretle çalışan kişilere konut satışı gerçekleştirecek. Takvim gazetesinde yer alan habere göre, başvuru sahipleri, Kimlik Fotokopisi, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları "Hak Sahipliği Belgesi" Engelli vatandaşlar, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az yüzde  40 engelli olduğuna dair), Emekli vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge ya da yazıyı gösteriyor.

1-TOKİ Balıkesir...