05 / 05 / 2024

Ashabil Küçükönder emlak sektörü

Ashabil Küçükönder emlak sektörü

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının emlakçıların denetimi noktasında yeni bir yasa hazırlayacağını söyleyen Kahramanmaraşlı gayrimenkul uzmanı Ashabil Küçükönder, "Emlakta denetim sağlanmak zorunda." dedi.

Küresel emlak piyasasında rekor artış! 365,51 trilyon dolara ulaştı!

Trem Global, geçen sene Precedence Research tarafından belirlenmiş olan, küresel emlak ve altyapı piyasasının 365,51 trilyon dolara kadar ulaşmasıyla adeta rekor bir artış kaydettiğini duyurdu.

Bolu Göynük'te 7 adet arazi ile 1 adet arsa yüzde 20 indirimle satılıyor!

Bolu Göynük Milli Emlak, Bolu ili, Göynük ilçesinde yer alan 7 adet arazi ile 1 adet arsayı peşinde yüzde 20 indirim veya 8 ay taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Bolu Göynük'te yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Multi Çamlık 34 Emlak Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Multi Çamlık 34 Emlak Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Gezer ve Kübra Çifçi ortaklığında kuruldu.

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Emlak Konut GYO, Florya'daki 40 dönümlük araziyi Galatasaray'a sattı! Tam 1 milyar 171 milyon 800 bin TL'ye!

Galatasaray, Florya'da Metin Oktay Tesisleri'nin yanındaki 40 dönümlük araziyi Emlak Konut GYO'dan satın aldı ve böylece büyük gelir sağlanması hedeflenen gayrimenkul projesi için büyük bir adım attı. İşte detaylar...

Kadıköy'de 8 taksitle 3+1 konut satılıyor! Ev alacaklara büyük fırsat! 

Kadıköy Emlak Müdürlüğü, İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Zühtüpaşa Mahallesi, Fener Caddesi 273 ada 16 parselde yer alan 3+1 konutu satıyor. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak Ayvalık'ta arazi satacak! 

Balıkesir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü-Ayvalık Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir Ayvalık Küçükköy'de yer alan araziyi satışa çıkardı. 

Milli Emlak Ayvalık'ta 2 adet imarlı tarla satıyor! İhalesi 24 Haziran'da!

Balıkesir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Ayvalık Milli Emlak Müdürlüğü Ayvalık Küçükköy'de yer alan 2 adet tarlayı satışa çıkardı. Tarlaların satış ihalesi 24 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Irkçılık yapan emlakçılar yandı! Resmen ceza geldi! 

Son günlerde kiralık konutlara ilişkin haberler gündemden düşmüyor. Son olarak Esenyurt'ta bir sitede siyahi bir kişiye konut kiralamak istemeyen bir emlakçıya 5 bin lira ayrımcılık cezası uygulandı.

Cc Mülkiyet Yönetimi Danışmanlık Gayrimenkul Emlak İnşaat Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Cc Mülkiyet Yönetimi Danışmanlık Gayrimenkul Emlak İnşaat Turizm Limited Şirketi Beyoğlu'nda Sabahattin Tosun tarafından kuruldu.

K F Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

K F Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Mahnoush Mehrbakhsh tarafından kuruldu.

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlakçılık için yasa önerisi: Emlakçılığın bir tanımı olmalı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şeref Oğuz, bugünkü köşesinde emlakçı enflasyonunu kaleme aldı. İşte Şeref Oğuz'un 'Emlakçı enflasyonunu ancak meslek yasası önleyebilir' başlıklı yazısı...

Ashabil Küçükönder emlak sektörü Haberi

Ashabil Küçükönder emlak sektörü

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının emlakçıların denetimi noktasında yeni bir yasa hazırlayacağını söyleyen Kahramanmaraşlı gayrimenkul uzmanı Ashabil Küçükönder, “Emlakta denetim sağlanmak zorunda.” dedi.


Emlak piyasalarına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Küçükönder, Kahramanmaraş genelinde bulunan emlakçıların hemen hemen yarısının oda ve dernek kaydının olduğunu söyledi. Emlakçıların denetimsiz olarak çalıştığına vurguda bulunan Küçükönder, “Resmi olarak çalışmayan emlakçılar, sektörde büyük sorunlara neden oluyor.


Sektöre ilişkin kanunlarda boşluk bulunması ve denetim eksikliğinin cezasını emlak işiyle bilinçli bir şekilde ilgilenen vatandaş çekiyor. Emlak sektöründe bilinçli emlakçıların faaliyet göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin geçtiğimiz günlerde bir açıklaması oldu. Emlakçıların denetimi noktasında bir çalışma içerisinde oldukları yönünde görüş beyanı oldu. Bu kanun ile birlikte herkes emlakçılık yapamayacak. Sertifikası olmayan, oda kaydı olmayan bilinçsiz kişiler...