18 / 05 / 2024

aşıklar müzesi ne zaman açıldı

aşıklar müzesi ne zaman açıldı

Amasya'da Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi'ndeki ilk nikahlar 14 Şubat Sevgiler Günü'nde kıyıldı. Amasya Belediyesi tarafından tarihi Ferhat Su Kanalı'nın da bulunduğu Ferhat arası mevkisinde yapılan müzede 4 çift dünya evine girdi...

TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG bugün büyük bir açılış töreni ile banttan iniyor. Peki TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? 2022 Mayıs Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Amerikan Merkez Bankası FED tarafından açıklanan faiz kararı sonrası gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) çevrildi. Enflasyon verilerine göre yön gösteren merkez bankası kararı şimdiden merak konusu oldu. Peki Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, karar ne zaman açıklanacak?

Gümüşe olan talep rekor seviyelere gelirse gümüş fiyatları ne olur? 

Gümüş talebinin bu yıl rekor seviyelere yükselmesi bekleniyor. Yatırımcılar ise gümüşe talep arttıkça gümüş fiyatları ne olur? sorusunun cevabını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yıkım şoku!

İzmir Tire'de 1971'de kurulan Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 

ETİ Şehir ve Göç Müzesi ne zaman açılacak?

ETİ Şehir ve Göç Müzesi'nin açılış tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Palas Cumhurbaşkanlığı Müzesi olacak!

Cumhuriyet döneminin Ankara’daki simgelerinden olan Ankara Palas'ın, Cumhurbaşkanlığı Müzesi’ne dönüştürülmesi için restorasyon çalışmalarına başlandı...

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Akyurt'a şehir müzesi müjdesi!

Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Hilal Ayık ve beraberindeki heyet Çubuk Şehir Müzesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Ayık, Akyurt'a şehir müzesi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

İstanbul'a Cumhuriyet Müzesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat yaptığı açıklamada İstanbul’a bir Cumhuriyet Müzesi yapmak üzere hazırlıklara başladıklarını müjdeledi.

aşıklar müzesi ne zaman açıldı Haberi

aşıklar müzesi ne zaman açıldı


Amasya'da Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi'ndeki ilk nikahlar 14 Şubat Sevgiler Günü'nde kıyıldı.


Amasya Belediyesi tarafından tarihi Ferhat Su Kanalı'nın da bulunduğu Ferhat arası mevkisinde yapılan müzede 4 çiftin kıyılan nikah törenlerine Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı M. Haluk Yıldızdan, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.


Bahçesindeki ağaçlara aşk mesajları yazılı kağıtların asıldığı ve nikah salonunun da bulunduğu müzede 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel 4 çiftçin nikahı kendilerine en az 3 çocuk yapmalarını öneren Belediye Başkanı Özdemir tarafından kıyıldı.


5 yıldır birlikte olduğu imam nikahlı eşi Mustafa Pekdemir ile resmi nikahı kıyılan Seda Bakırcoğlu, giydiği gelinliğin sevincini çocukları 2 yaşındaki Mehmet Fatih ve 9 aylık Ezel Ata ile paylaştı.


Bahçesinde folklor gösterisi yapılan müzenin önemine...