02 / 05 / 2024

Gümüşe olan talep rekor seviyelere gelirse gümüş fiyatları ne olur? 

Gümüşe olan talep rekor seviyelere gelirse gümüş fiyatları ne olur? 

Gümüş talebinin bu yıl rekor seviyelere yükselmesi bekleniyor. Yatırımcılar ise gümüşe talep arttıkça gümüş fiyatları ne olur? sorusunun cevabını araştırmaya başladı. İşte detaylar...



Şerife Aydın

Milyonlarca kişi parasını değerli metallere yatırmak ister. Çünkü değerli metallerin enflasyona karşı koruma sağladığı düşünülüyor. Günümüzde enflasyon, savaş, artan faizlar ve Çin'deki izolasyonlar derken emtia  fiyatları üzerinde baskı oluşturuluyor. Hal böyle olunca yatırımcılar güvenli liman olarak gördükleri metallere yatırım yapmaya başlıyor. Gümüşe olan talebin artması ise gümüş fiyatlarını yükseltiyor. 

Öte yandan yatırımcılar ve gümüş almak isteyen vatandaşlar gümüş fiyatlarına olan talebin yükselmesi ile gümüş fiyatlarının kaç lira olacağını merak ediyor. Son dönemde emtia piyasalarında büyük bir volatilite görülüyor. Birbirinden farklı hareketler kafa karıştırmaya neden oluyor. Konuyu biraz derinlemesine incelersek eğer karşımıza şu döngü çıkıyor: Pandemi sonrası tedarik zincirinde yaşanan aksamalar arz krizine neden olarak emtia fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı yaratmıştı. Bu baskı savaş ile daha da yükselmesine neden oldu. Pandemi sonrası aşırı parasal genişleme ise talep artışı üzerinden bu etkiyi pekiştirdi.

Peki gümüş fiyatları ne olur? Gümüş rekora mı koşuyor? İşte ayrıntılar...
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön