19 / 07 / 2024

aşkabatta metro varmı

aşkabatta metro varmı

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Aşkabat'ın hızlı bir şekilde geliştiğini ve nüfusun da arttığını söyleyerek, bunun için metro kurulması için Ukraynalı işadamından çalışma yapmasını teklif etti...

İBB Meclisi onayladı! İstanbul'a yeni metro hattı geliyor...

Feshedilen metro projesinin hayata geçirileceği açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye İBB, metro projesi için 250 milyon dolar borçlanacağını duyurdu.

İstanbul'a yeni metro müjdesi! Söğütlüçeşme - Yenidoğan Metrosu geliyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Söğütlüçeşme-Yenidoğan Metrosu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Ayçiçek yağında beklenmeyen indirim! Fiyatlar yüzde 40 düştü: O market stokları eritiyor!

Bu ayın sonunda zincir marketlerin fiyat sabitlemesi dolacak. Vatandaşlar ise ay dolmadan alışverişlerini tamamlamak istiyorken, bir market ise çarpıcı bir yağ indirimi yaptı. Yağ fiyatlarına 5 indirim yaptığını açıklayan Metro Markete ilgi büyük. Farklı ürünlerde de indirimler var.

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak... 

Açıldığında günde 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak olan İstanbul Bakırköy-Kirazlı metro hattında ilk ray kaynağı bugün yapıldı. 

30 Ağustos otobüsler ücretsiz mi? Bugün toplu taşıma bedava mı? 30 Ağustos metro, metrobüs ücretsiz mi?

30 Ağustos otobüsler ücretsiz mi? Bugün toplu taşıma bedava mı? soruları vatandaşlar tarafından yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Flaş! İstanbul'a yeni metro! Tarih açıklandı!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'a yapılacak olan yeni metro hattı için tarih açıkladı. Bakan Karaismailoğlu, Kasım ayında metro hattının açılmasının hedeflendiğini söyledi. İşte detaylar...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi...

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

İstanbul'da 2021'de hangi metro hatları hizmete açılacak?

Bir televizyon kanalında gündeme dair soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 yılı sonu itibarıyla hizmete açılacak metro hatları hakkında açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'da hangi metro hattı ne zaman açılacak?

İBB yönetimi, geçmiş yıllarda beklenen düzeye ulaştırılamayan raylı sistemleri hızla geliştirmek için düğmeye bastı. İstanbul'da raylı sistemlerin uzunluğu 425 kilometreye ulaşacak. Peki hangi metro hattı ne zaman açılacak? İşte İstanbul'un açılacak metro hatları...

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı bugün yapılacak! 

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için geri sayım başladı. İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak yeni projenin son kesimin kazısı bugün yapılacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbullulara metro müjdesi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi'nde, İstanbul'da yapılan çalışmalara ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yeni açılacak metro hatları ile ilgili bilgi verdi.

Avrupa Yakası bu metroyu bekliyor!

Gayrettepe-Kemerburgaz-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın ne zaman açılacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki 37,20 kilometre uzunluğa sahip metro hattı ne zaman açılacak?

aşkabatta metro varmı Haberi

aşkabatta metro varmı


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, başkent Aşkabat'ta metro kurulması için Ukrayna'nın İnterbudmontaj şirketi başkanı Vladimir Petruk'dan proje hazırlamasını istedi. Türkmen lider, Aşkabat'ın hızlı bir şekilde geliştiğini ve nüfusun da arttığını söyleyerek, bunun için metro kurulması için Ukraynalı işadamından çalışma yapmasını teklif etti. Ukraynalı işadamı Petruk, bu konuda uzman ekip ile proje üzerinde titizlikle çalışacaklarını belirtti. 


Türkmenistan Meclisi tarafından 2013 yılında kabul edilen karar sonucunda Aşkabat'ın sınırları genişletildi. Aşkabat'ın ilçeleri Abadan ve Ruhabat şehir merkezine dahil edildi. Nüfusu bir milyona yaklaşan Aşkabat ülkenin en büyük şehri ve aynı zamanda ticari, ekonomi ve kültür merkezidir. 


Malatya Son...