28 / 04 / 2024

İstanbul'da 2021'de hangi metro hatları hizmete açılacak?

İstanbul'da 2021'de hangi metro hatları hizmete açılacak?

Bir televizyon kanalında gündeme dair soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 yılı sonu itibarıyla hizmete açılacak metro hatları hakkında açıklamalarda bulundu. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önceki gün katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı. Takvim'de yer alan habere göre; İstanbul'da devam eden metro projelerine de değinen Karaismailoğlu, 2021 sonu itibariyle hizmete açılacak metro hatlarını açıkladı.

Karaismailoğlu açıklamasında, "İstanbul'da 2021 yıl sonu itibariyle açılacak metro istasyonları açıklayan Karaismailoğlu; Metro çalışanlarının yüzde 50'sinden fazlasını bakanlığımız yürütüyor. Başakşehir Çam Şakura Hastanesinden geçecek metro hattımız, Kağıthane-Havalimanı, Kadıköy-Kartal metro istasyonlarımızı yıl sonunda hizmete almayı hedefliyoruz. Diğer devam eden projelerimizinde 2 yıl içerisinde hayata geçmesini hedefliyoruz." ifadelerine yer verdi.

 İstanbul da 2021 de hangi metro hatları hizmete açılacak?

İstanbul-Sivas arası hızlı tren

İstanbul-Sivas arasındaki hızlı tren projesi hakkında da konuşan Bakan Karaismailoğlu, "Haziran ayı sonunda İstanbul'dan hızlı trene binen bir gencimiz kesintisiz bir şekilde Sivas'a ulaşabilecek" dedi. 

İstanbul'da 2021'de 2 metro hattı daha açılacak!


Geri Dön