02 / 05 / 2024

askeri arazilere ne yapılacak

askeri arazilere ne yapılacak

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kent merkezlerinden kaldırılacağı açıklanan askeri birliklerin taşınma işlemlerinde sona yaklaşıldı.

Askeri araziler ne olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, askeri araziler için bakanlıkların çalışma yapacağını söyledi. Özhaseki, "Yeşil alanlar park olarak kullanılacak. Yeşil alan olmaya müsait olmayanlar kullanılabilir" dedi.

Samandıra Askeri Havalimanı'nda son dakika gelişmesi! Millet bahçesi yapılacak!

İstanbul'daki Samandıra Askeri Havalimanı’nın 275 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü Sancaktepe Belediyesi’ne tahsis edildi. Havalimanının geri kalan kısmında ne yapılacağı henüz belli olmadı...

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

ABD, Türkiye'deki askeri üslerinin inşaat projelerini 8 Türk şirketine verdi!

Pentagon’un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Adana’daki İncirlik Üssü dahil olmak üzere Türkiye’de ABD Hava Kuvvetleri’ne ait askeri üs tesisleri ve destek birimlerinin modernizasyon, tasarım ve altyapı projelerini 8 Türk şirketi üstlenecek....

İzmir'de askeri arazilere AVM mi yapılacak?

İzmir'de Bakanlığa ait bazı askeri arazilerin alışveriş merkezi inşaatı için tahsis edildiği yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Askeri kışlalar da millet bahçesi olacak!

24 Haziran beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı ve eski futbol stadyumlarının “millet bahçesi”ne dönüşeceğini söylemişti.  Şehir merkezi dışına taşınacak bazı askeri kışlalar da “bahçe” olacak.

Kuleli Askeri Lisesi'ne 1.7 milyonluk müze projesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılması ile birlikte müze olmasına karar verilen Kulesi Askeri Lisesi için Ankara merkezli bir şirket tarafından 1.7 milyon TL’ye müze projesi hazırlanacak.

Kuleli Askeri Lisesi'nin akıbeti ne olacak?

Kuleli Askeri Lisesi’nin bahçesi, Milli Savunma Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı karşı karşıya getirdi. Milli Savunma Bakanlığı müze olarak sadece binayı vermekte diretince, 180 dönümlük bahçenin bir bölümünü de isteyen Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeler tıkandı.

Kuleli Askeri Lisesi müze olacak!

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri okullar kapatıldıktan sonra ne olacağı merakla beklenen Kuleli Askeri Lisesi hakkında açıklama yaptı ve Kuleli Askeri Lisesi'nin müze olacağını söyledi.

Paylaşılamayan askeri alanlar ne olacak?

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Abbas Güçlü bugünkü köşesinde "Paylaşılamayan askeri alanlar?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte detaylar..

Askeri arazilere ilişkin 23 sorun TBMM'de!

Kent dışına taşınacak askeri birliklere ve arazilerine ilişkin olarak CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a 23 soru sordu..

Esenler'deki 3 kışla imara açılacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci'nin şehir merkezlerinden taşınan askeri arazilere ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Kuleli Askeri Lisesi rektörlük oluyor!

Hürriyet Ankara Bürosu’nun konuğu olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bakan Işık, Kuleli Askeri Lisesi’nin Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü’ne tahsis edildiğini söyledi.

Ankara'daki dev askeri araziler için ilk adım atıldı!

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler’den geçecek olan Bağlıca Bulvarı boşaltılan askeri arazilere yapılacak ilk proje olacak. Projenin 6 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

askeri arazilere ne yapılacak Haberi

askeri arazilere ne yapılacak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında kent merkezlerinden kaldırılacağı açıklanan askeri birliklerin taşınma işlemlerinde sona gelindi.


Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığında taşınma işlemleri, ağustos ayının sonuna doğru başladı.


Bu kapsamda Eğitim Destek Tabur Komutanlığına bağlı 62 tank ile 37 zırhlı personel taşıyıcı ve muharebe aracı, Şereflikoçhisar'a taşındı. Tanklar, tank taşıyıcılarla birliklerinden çıkarıldı. Kışladaki malzemeler ise tırlarla taşındı. Komutanlıktaki 66 tank ile 43 zırhlı personel taşıyıcı da demiryoluyla Burdur'daki askeri birliğe nakledildi.


Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki taşınma işlemleri ise tamamlandı. Buradan 40 tank, zırhlı personel taşıyıcı ve muharebe aracının bulunduğu 110 paletli araç ve 6 obüs, Çankırı'daki birliğe sevk edildi. Tank taşıyıcıların kullanıldığı nakliyatta askeri malzemeler 4 tırla götürüldü.


Taşınacağı açıklanan İstanbul'daki 2. Zırhlı Tugay...