06 / 05 / 2024

Askeri hastanelerin devir işlemi

Askeri hastanelerin devir işlemi

Tüm askeri sağlık kuruluşlarının, ülke genelinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığına bağlandığı bildirildi. 26 ilde 32 hastaneyle bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığı Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Askeri hastanelerin tekrar açılması için çalışmalar mecliste!

Askerî hastanelerin tekrar açılması için yapılan çalışmalara ve Sağlık Bakanlığına devredilen personelin mağduriyetinin giderilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li  Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Askeri hastanelere yeni düzenleme geliyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devri sonrasında gelinen noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Askeri hastaneler yeniden dizayn ediliyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum İl sağlık Değerlendirme Toplantısı'nın ardından askeri hastanelerle ilgili bilgi verdi. Akdağ, Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerin sadece kolluk kuvvetlerine, askerlere, polislere hizmet etmek üzere dizayn edildiğini söyledi.

Askeri hastanelerin Bakanlığa devrine ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, askeri hastanelerin Bakanlığa devrine ve GATA ile ilgili çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Hürriyet sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti.

İzmir Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

İzmir Asker Hastanesi, askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesi sebebiyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hatay Ek Hizmet Binasına dönüştürüldü.

Sağlık Bakanlığı'ndan askeri hastane açıklaması!

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, askeri hastanelerin sivilleştiği, 26 ilde 32 hastaneyle bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının, Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladığı ifade edildi.

Tuzla Aydınlı askeri alan imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi, Askeri Alanı ( Jandarma ) ve Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Zeytinburnu'nda askeri alan imara mı açılacak?

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi'ndeki çoğunluğu yeşil alan olan 107 bin metrekarelik askeri alanın yaklaşık yüzde 30'u imara açılacak. AKP'li Zeytinburnu Belediyesi, TOKİ adına kayıtlı alanı alacak.

TOKİ Denizli konut projesinde arazi devir işlemleri son aşamada!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Denizli'de yapılacak 25 bin konut projesi kapsamında 52 taşınmazın devir işlemleri tamamlandığı bildirildi.

Kuleli Askeri Lisesi önü sahil yolu genişletilecek mi?

Emirgan sahilinin ardından şimdi de Kuleli Askeri Lisesi önüne kazıklı yol için ihaleye çıkıyor. Dolgu projeleriyle İstanbul Boğazı daralıyor.

Denizli TOKİ'de arazi devir işlemleri tamamlandı!

İlk olarak Bakan Nihat Zeybekci’nin duyurduğu TOKİ’nin Denizli’deki 25 bin konutluk dev projesinin arazi devir işlemlerinde sona gelindi.

Denizli TOKİ Konutları'nın arazi devir işlemlerinde sona gelindi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Denizli'de yapılacak 25 bin konut projesi kapsamında 52 taşınmazın devir işlemleri tamamlandığını, arazi devir işlemlerinde sona gelindiğini bildirdi.

Ukracity'nin devir işlemlerinde son durum!

Yarım kalan Ukra City projesinde devir işlemleri sürerken UKOM (Ukra City Komşuları Derneği) tarafından yapılan son açıklamaya göre 104 arsa sahibinin imza attığı belirtildi.

Askeri hastanelerin devir işlemi Haberi

Askeri hastanelerin devir işlemi

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, askeri hastanelerin sivilleştiği, 26 ilde 32 hastaneyle bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının, Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladığı ifade edildi. 


Sağlık kuruluşlarının Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı olacağı belirtilen açıklamada, bakanlık tarafından işletilecek hastanelerin, yeni dönemde daha güçlü hale getirilmiş bir kadroyla gazilere, şehit yakınlarına, askeri personele ve vatandaşlara aynı kalitede hizmet vermeyi sürdüreceği vurgulandı.


Hakkaniyetli ve kaliteli sağlık hizmetinin daha erişilebilir nitelik kazanacağını ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Askeri birlik ya da kıtalardaki stratejik ve kritik sağlık hizmetleri yine silahlı kuvvetler sağlık personelince verilmeye devam edecektir. Hizmetlerin sona erdirilmesi ya da aksatılması söz konusu olmayacaktır. Hizmetler güçlendirilmiş şekilde verilmeye devam edecektir. Bu bağlanma öncesinde de askeri hastanelerimizle sivil hastanelerimiz birçok iş birliği gerçekleştirmiştir. Uygulama ülkenin daha...