08 / 05 / 2024

askeri inşaat doğal sit alanları

askeri inşaat doğal sit alanları

Resmi Gazete'de yer alan doğal sit alanlarına devletin güvenlik ve emniyeti için 'zaruret arz eden' yerlerde Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonlarının kararıyla bir yapı inşa edilebilecek...

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi açıldı!

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eyüp Büyükbayrak, Hakkı Büyükbayrak ve Fehmi Büyükbayrak ortaklığında kuruldu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Güven Güleşçe: İnşaat ve doğalgaz sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerim var!

Fenerbahçe İş Adamları Derneği (FBİAD) Başkanı Güven Güleşçe, derneğe ilişkin ve kendisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güven Güleşçe, makine mühendisi olduğunu ancak inşaat, doğalgaz ve sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri olduğunu söyledi.

Çin'de inşaat şantiyelerinin çalışmalarına ara verildi!

Cıciang ile güneydoğusundaki Fucien eyaletlerinin kıyısında şiddetli yağışlara yol açması öngörülen tayfun sebebiyle, inşaat şantiyelerinin çalışmalarına ara verildiği açıklandı.

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan işçilere ev izni!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri'nde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatında çalışan ve koronavirüs önlemleri kapsamında 3.5 aydır şantiyede kalan işçilerin evlerine gidip gelmeleri için izin çıktı. 

Kocaeli'de hastane inşaatında çalışan işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı!

Sahte seyahat belgesiyle Kocaeli'den Bartın'a gelmek isteyen 12 kişiden birinin COVID-19 testi pozitif çıktı. Kocaeli'de hastane inşaatında çalışan işçinin test sonucunun pozitif çıkması sebebiyle aynı minibüste seyahat eden kişiler de karantinaya alındı...

Moskova'daki inşaat şirketlerinin çalışmaya başlamasına Putin'den onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki sanayi ve inşaat şirketlerinin 12 Mayıs 2020 tarihinden itibaren çalışmalarına yeniden başlamasına yönelik planları desteklediğini belirtti.

Akkuyu inşaatında çalışan ve Rusya'ya dönen kişiler karantinaya alındı!

Akkuyu nükleer santralinin inşaatında çalışan ve Sosnovıy Bor şehrine dönen kişiler karantinaya alındı...

Kazakistan'da inşaat şirketleri çalışmaya başlayacak!

Kazakistan'da, koronavirüs hastası sayısı 1757 oldu. Ülkenin Nur Sultan ve Almatı şehirlerinde inşaat şirketlerinin koronavirüs tedbirlerini eksiksiz uygulaması koşuluyla çalışmasına izin verildi...

İstanbul'dan Gaziantep'e giden inşaat işçileri karantinaya alındı!

İstanbul’da bir konut projesi inşaatında çalışan işçilere koronavirüs testi yapıldı. Bazı işçilerin testinin pozitif çıkması üzerine inşaat durduruldu, işçiler evlerine gönderildi...

Atatürk Havalimanı'na yapılacak hastanenin inşaat çalışmalarında son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yapılacağını açıkladığı Atatürk Havalimanı'ndaki 1000 yataklı hastane inşaatında çalışmalar son süratsürüyor.

askeri inşaat doğal sit alanları Haberi

askeri inşaat doğal sit alanları


Doğal sit alanlarında 'güvenlik ve emniyet' gerekçesiyle karakol, nöbetçi kulübesi, gözetleme kulesi, sığınak gibi askeri yapılar yapılabilecek. 


Doğal sit alanlarına devletin güvenlik ve emniyeti için 'zaruret arz eden' yerlerde Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonlarının kararıyla bir yapı inşa edilebilecek. Resmi Gazete'de yer alan ilke kararma göre, doğal sit alanlarında devletin güvenlik ve emniyeti için zaruret gerektiren; harekat, savunma ve hudut güvenliğine yönelik yapılar ile karakol, nöbetçi kulübesi, gözetleme kulesi, sığınak, radar istasyonları gibi yapılar olabilir. 


İnşaatlar Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonlarının kararıyla yapılabilecek. Bu karar doğal sit alanlarının yok olmasına sebep olabilir. Temmuz'da Dersim'in merkeze bağlı Sinan Köyü yakınlarındaki sit alanına jandarma karakolu yapılması üzerine köylüler karakolun yıkılması istemiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Dersim Kültürel ve Doğal Mirası Koruma Girişimi...