05 / 05 / 2024

askon inşaat toplantı

askon inşaat toplantı

Türkiye'nin 2014'te 2,9 oranında büyüdüğünü hatırlatan Kadir Büyükkara, bu oranı etkileyen en önemli faktörün tarım olduğunu belirtti. Büyükkara inşaat sektöründe de gücün büyük olduğunu söyledi..

2021'de inşaat yatırımları azaldı mı? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantıda elde edilen verilere göre; 2021 yılında inşaat yatırımlarında belirli düşüş yaşandığı gözlemlendi. 

İnşaat malzemeleri sanayisinin ülkeye katkısı artacak!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu; ‘Gündem Buluşmaları’nın 41’inci toplantısında, inşaat malzemeleri sanayisinin Türkiye'ye katkısının daha da artacağını dile getirdi.

SATSO’da gündem inşaat sektörü!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 4. Meslek Komitesi aylık olağan toplantısında inşaat sektörü ele alındı.

Mersin Mezitli sanayi sitesi inşaatı yeniden gündemde!

Mersin Mezitli'de yapılacak sanayi sitesinin inşaatı meclis toplantısında yeniden gündeme alındı. 

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat sektörü Çin'den sonra ikinci sırada!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Endonezya düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Türk şirketleri, pandemiye rağmen Endonezya'ya yatırım yapma ilgililer. İki ülke arasında özellikle inşaat alanında kamu-özel işbirliği modelini de konuştuk" dedi.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Fatih Erdoğan: İnşaat sektörüne sahip çıkılmalı!

Ankara'da hayata geçirilen Merkez Ankara projesindeki ofisler bugün gerçekleştirilen toplantıyla satışa sunuldu. Yapılan toplantıda konuşan Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yaptığı açıklamada inşaat sektörüne sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Türk inşaat firmaları İsveç’te projeler hayata geçirecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının İsveç'te bazı projeleri üstlendiğini söyledi.

New York'ta inşaat sektörleri için getirilen kısıtlamalar 15 Mayıs'tan itibaren kaldırılabilir!

New York Valisi Andrew Cuomo gerçekleştirdiği basın toplantısında, New York kenti dışındaki imalat ve inşaat sektörleri için getirilen kısıtlamaların 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kaldırılabileceğini ifade etti. 

Koronavirüsün inşaat malzemeleri sektörüne etkileri!

İMSAD’ın ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 32’ncisi ‘COVID-19/EKONOMİ-20’ başlığı altında düzenlendi. Toplantıda koronavirüsün inşaat malzemeleri sektörüne etkileri değerlendirildi.

İnşaat istihdamı toparlanıyor! 

Para Politikası Kurulu'nun 17 Mart'ta gerçekleştirilen toplantısına ait veriler açıklandı. İşsizlik oranlarına da değilinilen özette, inşaat sektörü istihdamında kısmi toparlanma olduğu belirtildi...

Türkiye'nin Otomobili fabrikasının inşaatında 2 bin kişi çalışacak!

Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği Bursa Gemlik'te ''Çevresel Etki Değerlendirmesi'' (ÇED) toplantısı düzenlendi. Fabrikanın inşaatında 2 bin kişinin çalışacağı öğrenildi.

Ereğli Belediye Meclis’inde kampüs inşaatı imar planı onaylandı!

Zonguldak Ereğli Belediye Meclis Toplantısı’nda Eski Devlet Hastanesi Alanına yapılacak olan kampüs inşaatı için imar planı oylandı ve imar planı oybirliği ile kabul edildi.

askon inşaat toplantı Haberi

askon inşaat toplantı


ASKON Cumartesi söyleşilerine devam ediyor. Söyleşilerin Nisan ayı konuğu ise Çimento A.Ş. Genel Müdürü Kadir Büyükkara oldu. “İnşaat Sektörünün Genel Durumu, 2014 Yılı Sonuçları ve Gelecek Beklentileri” konulu söyleşiyi gerçekleştiren Büyükkara, sektör hakkında önemli bilgiler verdi. Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Şube Başkanı Yakup Yıldırım, ASKON'un üyelerin gelişimine katkı sağlamak için haftalık ve aylık söyleşilerin yanı sıra çeşitli konferanslar düzenlediğini söyledi.


İŞADAMLARI OLARAK PLAN ÇERÇEVESİNDE HAREKET EDİYORUZ


Yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli organizasyonlara da katıldıklarını belirten Yıldırım, “Üyelerimizin ihracatını geliştirmeleri için bu tarz uygulamalara devam edeceğiz” dedi.  Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya'nın geleceğine yönelik metro hattı projesini duyurduğunu hatırlatan Yıldırım, “Bu şehri idare edenler yıllar sonrası durumu planlayarak yapıyorlar. Konya'nın ilerleyen yıllarda gelişimine göre hattın güzergâhını belirliyorlar. İşadamları olarak biz de bu plan...