27 / 04 / 2024

Ereğli Belediye Meclis’inde kampüs inşaatı imar planı onaylandı!

Ereğli Belediye Meclis’inde kampüs inşaatı imar planı onaylandı!

Zonguldak Ereğli Belediye Meclis Toplantısı’nda Eski Devlet Hastanesi Alanına yapılacak olan kampüs inşaatı için imar planı oylandı ve imar planı oybirliği ile kabul edildi.



Zonguldak Ereğli Belediye Meclisi Şubat ayı Toplantısı düzenlendi. Toplantıda Eski Devlet Hastanesi Alanına yapılacak olan kampüs inşaatı için imar planı oylandı.

Eregli Demokrat Medya’da yer alan habere göre;  Ereğli’nin gündemden düşmeyen Eski Devlet Hastanesi Alanına kampüs inşaatı için imar düzenlemesini içeren Belediye Meclisi kararı oy çokluğu ile onaylandı. Başkan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, toplantıda Meclis Üyelerine hitaben yaptığı açıklamada, kampüs projesinin İstanbul Teknik Üniversitesi  aracılığıyla çizilmekte olduğunu vurgulayarak, “Bugün çok mutluyum, Sizler şimdi Ereğli tarihine not düşecek bir konuya imza atıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Ereğli Belediye Meclisi Şubat ayı toplantılarının ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık Başkanlığı’nda Atatürk Kültür Merkezi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda, Eski Devlet Hastanesi bölgesine üniversite kampüsü yapılması konusunda yeni bir aşama olan imar düzenlemelerini içeren İmar Komisyonu raporu,  meclisin  oy çokluğu ile onaylandı.

Komisyon raporu ne diyor?

İmar komisyonu kararında şu ifadeler bulunuyor:

“Yapılan müzakere neticesinde, ilçenin Süleymanlar Mahallesinde, 5 ada, 36, 39, 197,198, 253 ve 255 numaralı parselleri kapsayan Eski Hastane Alanının,  Yükseköğretim teknik alanı, tescilli yapının bulunduğu alanın da ayrılarak sosyal tesis alanı olarak belirlenmesini içeren düzenleme,  08.06.2017 tarih ve 2017-10/116 sayılı belediye meclisi kararıyla onaylanmıştır.

Bu planda Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından itiraz edilen ve dava konusu olan hususları çözüme kavuşturacak şekilde müşterek hazırlanan 3402 sayılı kanunun 22A maddesi kapsamında Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından güncellenip tescillenmesiyle ada ve parsel numaraları değiştiğinden, yeni 2673 ada, 216,221,222, 90, 220,218,217,212, 238,208,207,219,213 numaralı parselleri içeren, plan değişikliği paftalarında, sınırı belirlenmiş alanda, yükseköğretim tesis alanı ve çevresinin düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar ile, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, Karabük Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan görüş ve onay alındıktan sonra yürürlüğe girmesi şartıyla, 3194 sayılı İmar Kanunu ve mekânsal planlar yapım yönetmeliği doğrultusunda komisyonumuzca oybirliğiyle kabul edilmiştir.”

Posbıyık teşekkür etti

Başkan Posbıyık, emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak; “Şu anda Ereğli’nin tarihinde önemli noktalardan biridir bu konu. Sizler şimdi Ereğli tarihine not düşecek bir konuya imza atıyorsunuz. Ben de dahil, kendinizi şanslı olarak görebilirsiniz. Burada çok emeği geçenler var. Belediye Başkanı olarak başta Kaymakamımız, Valimiz olmak üzere AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi tüm partilere, bütün STK’lara şükranlarımı sunuyorum. El birliğiyle çalıştık, el birliğiyle bundan sonra da çalışacağız. Henüz işimiz bitmedi ama çok önemli bir aşama bu. Yıllardan beri gündem olan ‘yapıldı, yıkıldı, hastane yerinden vazgeçildi, hastane yeri olmuyor’ gibi tevatürlerin hepsine bu kararla bir anda sizlerin imzalarıyla son noktayı koyduk.

Ereğli Belediye Meclis’inde kampüs inşaatı imar planı onaylandı!

Milli Savunma Bakanlığı’ndan olumlu görüş geldi, bütün işlemler yapıldı. Belediye olarak da çok görev yaptık burada. NATO boru hattını dışarıda bıraktık. O işlemler de bitti. Şu anda bu kararla Ereğli’de üniversite alanının meşruiyeti sağlanmış oldu. Bundan sonra yapılacak işler, proje zaten Teknik Üniversite tarafından çiziliyor. Proje avam olarak bitmek üzere. Bundan sonra bir ifraz tefrik işlemleri kalıyor. O da belediyemiz tarafından yapılacak. Bizim elimizde. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu Ereğli’nin ufkunu açacak konulardan birisidir. Ereğli için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

İmar Komisyonu raporu, komisyondan geldiği haliyle alkışlar arasında kabul edildi.

Belediye Meclisi’nde  Ömerli Mahallesi 1270 ada 82 parsel üzerinde yer alan, mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın yeme-içme yeri olarak 10 yıllığına kiraya verilmesinin görüşülmesine ilişkin madde görüşülürken AK Parti Sözcüsü Mustafa Kumaş, bu maddenin içeriğinin daha iyi anlaşılması için Hukuk İşleri Komisyonu’nda incelenmesi teklifinde bulundu.

Başkan Posbıyık Kumaş’ın teklifine bu konunun encümende görüşülecek bir konu olduğunu vurgulayarak teklifi reddetti. AK Partili üyeler bunun üzerine gündem maddesine red oyu verdi. Madde, oy çokluğuyla kabul edildi.

Diğer maddeler

İlçenin çeşitli mahallelerinde yer alan mülkiyeti belediyeye  ait yoldan ihdas parsellerin satış veya takasına ilişkin İmar Komisyonu raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'ne ait imar plan tadilat (trafo alanı) talepleri iki madde halinde görüşülerek, ad okunmak suretiyle oybirliğiyle kabul edildi.


Geri Dön