23 / 07 / 2024

Aslı Nemutlu kalamış

Aslı Nemutlu kalamış

İki yıl önce Erzurum Konaklı Kayak Merkezi' ndeki antrenmanı sırasında düşerek 18 yaşında hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu' nun heykeli, Kalamış Parkı' na dikilecek...

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı imar planı onaylandı!

İstanbul Kadıköy İlçesi, Zühtüpaşa Mahallesi, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanına yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Yat Limanı 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı ile plan açıklama raporu onaylandı

Koç Holding, Kalamış Yat Limanı ihalesinden çekildi!

Kalamış Yat Limanı için 664 milyon dolar veren Koç, imar sorunu nedeniyle ihaleden çekildi. Türkiye’nin en büyük marinası olan Kalamış Yat Limanı’nın işletme hakkından vazgeçtiğini duyurdu.

Koç Holding Kalamış Limanı'ndan vazgeçti!

Koç Holding'den, bağlı ortaklığı Tek Art Kalamış'ın Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı İşletme Hakkı Devri Sözleşmesi'ni imzalamaktan vazgeçtiği bildirildi. Yapılan açıklamada, "Karar ÖİB ye bildirilmiştir" denildi.

ASL Maden ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ASL Maden ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Cevdet Özkan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 19 Mart 2015 tarihinde Sultangazi, Eski Habibler Mahallesi'nde kuruldu.

Wyndham Grand Kalamış Hotel mükemmellik ödülü aldı!

Wyndham Grand Kalamış Hotel, dünyanın en prestijli seyahat sitesi Booking.com ’un konuk değerlendirmeleri sonucu “ Mükemmellik ” ödülüne layık görüldü.

Beşkonaklar aslına uygun olarak restore edilecek!

Anadolu'nun tarih mirasına sahip çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Osmanlı mimarisinin Malatya'daki örneklerinden Beşkonaklar için harekete geçti. Bakanlık, Beşkonaklar'ı, tarihi dokuyu koruyarak aslına uygun olarak restore edecek.

1978 yılında Kalamış Kıyısı 150 metre doldurulacakmış!

1978 yılında Kalamış Koyu'nu halka açma çalışması başlayacakmış. Kalamış Kıyısı 150 metre doldurulacakmış. Hazırlanan projeye göre, kıyı düzenlemesi 150 bin metrekare bir alanı içine almaktaymış.

1978 yılında Kalamış Koyu ideal bir sayfiye haline getirilecekmiş!

1978 yılında Kalamış Koyu'nun temizlenmesi için Fenerbahçe Muhtarlığı ile İstanbul Belediyesi'nin ön çalışmaları başlamış. Bataklık haline gelen Kalamış Koyu'nun eski güzelliğine kavuşturulması için çalışmalara başlanmış.

Anıtkabir'in tören alanındaki taşlar aslına uygun yenileniyor!

Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir’in tören alında bulunan kilim motifli zemin taşlarının aslına uygun olarak yenilenmesine başlandığını açıkladı...

Konaklar aslına uygun restore ediliyor!

Konaklar aslına uygun restore ediliyor. Abdülhamit Gül, "Geleneksel sokakların aslına uygun bir şekilde korunarak muhafaza edilmesi, AK Partili Belediyecilik olarak bizim önem verdiğimiz bir çalışma" dedi.

Ofis olarak kullanılan yapılar aslında apartman dairesi!

İstanbul'da şirketlerin ofis olarak kullandığı yapıların %50'si aslında ailelerin yaşaması için yapılmış apartman daireleri. Polat Holding şirketlerinden AP Gayrimenkul'ün Kâğıthane'de inşa ettiği Polat Ofis, projenin tamamlanmasının ardından satışa çıktı

Kalamış Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kalamış Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Uğur Toptaş, Mehmet Laz, Sinan Karaosman, Süleyman Ekşi tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Aslıgül Turizm Otomotiv Gayrimenkul Gıda Reklam Tekstil ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aslıgül Turizm Otomotiv Gayrimenkul Gıda Reklam Tekstil ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Tevfik Murat Tanyolaç, Aslan Enis tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 5 Aralık'ta kuruldu.

Aslı Nemutlu kalamış Haberi

Aslı Nemutlu kalamış

Kadıköy Belediyesi tarafından Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Pala'ya yaptırılan bronz heykelin, Kalamış Parkı'na yerleştirileceği ve açılışının da 11 Ocak Cumartesi günü törenle yapılacağı açıklandı.


Bir kaide üzerine oturtulan ve başı Aslı Nemutlu'nun evinin bulunduğu yöne doğru çevrili durumdaki heykelin altında da yine sporcunun kendisine ait bir şiirden dizelerin yer alacağı...