02 / 05 / 2024

Koç Holding Kalamış Limanı'ndan vazgeçti!

Koç Holding Kalamış Limanı'ndan vazgeçti!

Koç Holding'den, bağlı ortaklığı Tek Art Kalamış'ın Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı İşletme Hakkı Devri Sözleşmesi'ni imzalamaktan vazgeçtiği bildirildi. Yapılan açıklamada, "Karar ÖİB ye bildirilmiştir" denildi.



Koç Holding'den, bağlı ortaklığı Tek Art Kalamış'ın Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı İşletme Hakkı Devri Sözleşmesi'ni imzalamaktan vazgeçtiği bildirildi.


Koç Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "24 Temmuz 2014 ve 2 Ekim 2014 tarihli özel durum açıklamalarımız ile Özelleştirme Yüksek Kurulunun 21 Temmuz 2014 tarih ve 2014  65 sayılı Kararı ile Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın işletme hakkının, 30 yıl süre ile bağlı ortaklığımız Tek Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ'ye (Tek Art Kalamış) verilmesine karar verildiği, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından iletilen yazıda ise yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle yeniden hazırlanan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı İmar Planı ile ilgili sürecin tamamlanmasını müteakiben, Tek Art Kalamış'ın İşletme Hakkı Devri Sözleşmesi'nin imzalanması için davet edilmesinin planlandığının belirtildiği hususları kamuya açıklanmıştı.


İmar planı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının halihazırda kalkmamış olması nedeniyle ihale şartnamesinin İmar planı başlıklı 19. maddesi kapsamında Tek Art Kalamış'ın İşletme Hakkı Devri Sözleşmesi'nin imzalanmasından vazgeçme kararı ÖİB ye bildirilmiştir" denildi.


AA


Geri Dön