30 / 04 / 2024

Asma kat

Asma kat

Asma kat ile ilgili hükümler Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Asma kat, zemin katı ticari olarak kullanılmayan konut alanları haricinde, zemin katta ait olduğu bağımsız bölümü tamamlayan ve bu bölümden bağlantı sağlanan kattır.

İstanbul'da depreme karşı yeni düzenleme! Asma kat yasaklanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, asma katın yasaklanmasını öngören bir yönetmelik hazırladı. Bu hafta belediye meclisinde görüşülecek olan yönetmelikte dikkat çekici farklı başlıklar da yer alıyor.

Asma kat nedir?

Asma kat ile ilgili hükümler Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Asma kat, zemin katı ticari olarak kullanılmayan konut alanları haricinde, zemin katta ait olduğu bağımsız bölümü tamamlayan ve bu bölümden bağlantı sağlanan kattır.

Bilecik Pazaryeri'nde Hanımlar Lokali inşa edilecek!

Bilecik Pazaryeri ilçesinde yapımı planlanan Hanımlar Lokali için ihale düzenlenecek. Hanımlar Lokali 450 metrekarelik taban alanlı, 300 metrekare asma kat, 130 metrekare sundurma toplam 880 metrekare olması planlanıyor.

Adana'da alışveriş merkezi ek binası çöktü!

Adana, Seyhan ilçesi Yeni Mahalle Öğretmenler Bulvarı'nda bir alışveriş merkezinin ek binası inşaatında asma katın tablası beton dökülürken kalıp çöktü.

İstanbul Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı davasında son durum!

Yıldız Sarayı’nın asma katı ile bodrum katı, 1995'te Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ne tahsis edilmişti. Kültür Bakanlığı geçen yıl protokölü iptal etti. Mimarlar Odası da işleminin yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açtı.

Kocaeli'de 5.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Kocaeli İli Başiskele İlçesi'nde üzerinde iki asma kat atölye bulunan arsa Kocaeli 2.İcra Dairesi tarafından 18 Kasım 2015 günü saat 11:20 ile 11:30 arası açık artırma usulüyle ihale edilecek.

NLive Bahçeşehir daire fiyatları!

Toplam 98 adet daire ve 6 adet asma kat dükkandan oluşan proje Özyurtlar İnşaat imzasıyla inşa ediliyor. NLive Bahçeşehir daire fiyatları 2+1'lerde 329 bin TL'den başlıyor.

Özyurtlar NLive Bahçeşehir fiyat!

Toplam 98 konut ve 6 asma kat dükkandan oluşan Özyurtlar NLive Bahçeşehir fiyat listesi dairelerin kat ve planlarına göre farklılık gösteriyor. Projede 24 ay vade farksız taksit imkanı ile ödeme yapılabiliyor.

Özyurtlar NLive Bahçeşehir görselleri!

NLive Bahçeşehir'de teslimlerin 12 ay içerisinde gerçekleşmesi öngörülüyor. Projede toplam 98 daire ve 6 asma kat dükkan yer alıyor. İşte Özyurtlar NLive Bahçeşehir görselleri...

Özyurtlar İnşaat NLive Bahçeşehir Projesi!

Özyurtlar İnşaat NLive Bahçeşehir Projesi 3 bin 778 bin metrekarelik arsa üzerinde hayata geçiriliyor. Toplam 98 daire ve 6 asma kat dükkanın yer aldığı proje banka kredisi veya firma bünyesinde kredi kullanılabiliyor.

Özyurtlar NLive Bahçeşehir fiyat listesi!

Toplam 18 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olan projede 98 adet daire ve 6 adet asma kat dükkan yer alıyor. Özyurtlar NLive Bahçeşehir fiyat listesi kapsamında daireler 379 bin TL'den başlıyor.

Westside İstanbul'da dükkan alana asma kat ve depo hediye!

İstanbul Beylikdüzü’nde hayata geçirilen 600 milyon liralık Westside İstanbul’da konutların yüzde 40’ının satıldığı açıklandı. Projede yer alan dükkanların metrekare fiyatları 10 bin liradan başlıyor...

Gaziantep'te inşaat çöktü: 1 kişi öldü!

Gaziantep'te kentsel dönüşüm alanında inşaat halindeki konutların zemin katındaki dükkanlara asma kat yapılırken beton dökülen çelik profiller yıkıldı. Olayda beton altında kalan 25 yaşındaki İşçi Veysel Teymur vefat etti...

Asma kat Haberi

Asma kat

Asma katlar, ait olduğu bağımsız bölümün 1/3’ünden az yapılamayan, iç yüksekliği 2.40 metreden az olmayan, yola bakan cephe veya cephelerde merpeni de dâhil 3.00 metreden fazla yaklaşmayan katı oluyor.

İmar planlarında konut alanı olarak gösterilen yerlerde aynı yol güzergâhındaki mevcut yapılaşmaya bakılarak asma kat yapılıp yapılamayacağına karar vermeye ilgili idare yetkili oluyor.

Katlar alanı; bodrum kat, asma kat, çatı arası piyesi ve açık/kapalı çıkmalar dâhil, kullanılabilen bütün katların, katlar alanına dâhil edilmeyen alanları çıktıktan sonraki alanları toplamı olarak ifade ediliyor. Buna göre asma katlar, katlat alanına dahil ediliyor.

Işıl Seren...