05 / 05 / 2024

aso başkanı kim

aso başkanı kim

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Merkez' in bugün yapacağı faiz toplantısı öncesinde sert konuştu. Özdebir "Faizi yükseltmek enflasyonu besliyor, yatırım şevkimiz kırılıyor" dedi...

ASO Başkanı açıkladı: Müteahhitlik sektörü masaya yatırılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, tüm parametrelerin ve ilgili kesimlerin görüşleri dikkate alınarak müteahhitlik sektörünün masaya yatırılması ve yeni vizyon belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: Fahiş fiyatla beton satışına biz de karşıyız! Peki zamları kim yapıyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye'de hazır beton üretiminin 110 milyon metreküp civarında olduğunu belirterek,  beton fiyatlarındaki fahiş artışlara karşı olduklarını değindi.

ASO Başkanı Ardıç’tan dikkat çeken iş gücü açığı uyarısı! ‘Bu problem bir an önce ele alınmalı’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, sanayinin neredeyse bütün sektörlerinde iş gücü açığının gün geçtikçe artığını söyledi. Ardıkç, "Bu problemin bir an önce ele alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde üretimi istediğimiz seviyelerde artırmamız ve geliştirmemiz mümkün olmayacak” diye konuştu.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

ASO Başkanı Özdebir: Döviz borçluluğuna tedbir alınmalı!

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, mevcut ortamda reel sektörün uzun vadeli planlama yapmakta zorlandığını söyledi. Açık pozisyonun firmaların borç/özkaynak dengesini bozduğunu belirten Özdebir, "Kur rejiminden vazgeçmeden reel sektörün yabancı para borçluluğuna tedbir alınmalı" diye konuştu.

ASO Başkanı Özdebir: Ekonomik krizde yıl sonunda dibi göreceğiz!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ekonomik krizde bu yılın sonunda 'dibin' görüleceğine dikkat çekti. Dipten çıkışın ise 'gıdım gıdım' olacağını söyleyen Özdebir, cari fazlanın 'üretimsizlikten' kaynaklandığını, bundan da mutlu olamadıklarını söyledi.

Başkan Topbaş’a Kore Devlet Nişanı verildi!

Başkan Kadir Topbaş’a Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye tarafından imzalanan “Kore Devlet Nişanı” verildi. Nişanı, “İstanbul Kore’de 2014” etkinliklerinin açılışında Güney Kore Kültür Spor ve Turizm Bakanı Kim Jongdeok takdim etti.

ASO Başkanı: Beklentilerdeki bozulma konut piyasasında hissediliyor

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, sanayicinin ranttan yüksek kazançlar sağlamak yerine düşük kâr, artan rekabet ve istihdam üzerindeki hukuki ve mali yüklerin artışı sebebiyle şevkinin kırıldığını kaydetti.

TOKİ'nin başkanı kim?

Nisan 2014 tarihinden itibaren TOKİ Başanlığı görevini icra eden kişi Mehmet Ergün TURAN'dır. Peki, TOKİ'nin başkanı kim? TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan kimdir? İşte TOKİ başkanı..

Borova Yapı Endüstri'de Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Uzunova istifa etti!

Borova Yapı Endüstri'de Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Uzunova görevinden ayrıldı

Amasya Mimarlar Odası Başkanı ve 4 kişi daha tutuklandı!

Sivas merkezli olarak 3 ilde yapılan "ihale usulsüzlüğü" operasyonunda, aralarında Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü ile Amasya Mimarlar Odası Başkanının da bulunduğu 5 kişi tutuklandı

Vakıf GYO başkan vekili Ahmet Candan istifa etti!

Vakıf GYO'da yönetim kurulu üyesi ve başkan vekili Ahmet Candan istifa etti

Tebernüş Kireçci'nin konuğu Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak-konut sitesi www.emlakkulisi.com'un kurucusu ve şef editörü Tebernüş Kireçci, Skyturk 360'daki programı Emlak Kulisi'nde Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir'i konuk ediyor

aso başkanı kim Haberi

aso başkanı kim

ASO Başkanı Özdebir, Merkez'in bugün yapacağı faiz toplantısı öncesinde sert konuştu. Özdebir "Faizi yükseltmek enflasyonu besliyor, yatırım şevkimiz kırılıyor" dedi


Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, TL cinsinden faizlerin düşük olmasının Türkiye ekonomisini büyüteceğini belirterek "Merkez Bankası'nın bankaların fonlama faizlerini yükseltmiş olması ekonomiyi yavaşlatmak, enflasyonu beslemek ve maliyetleri artırmaktan başka bir işe yaramıyor" dedi. Türkiye'nin Almanya, İngiltere, ABD gibi ekonomisi sadece kendi para birimi üzerinden yönetilmeyen "çift paralı bir ekonomi (döviz ve Türk Lirası)" olduğuna işaret eden Özdebir, döviz ile Türk Lirası arasında geçirgenliğin de çok yüksek seyrettiğini söyledi. Gerek borçlanırken gerekse mal alırken "Bunu TL alırsam ne olur, dolar veya euro alırsam ne olur" hesabının sürekli yapıldığını dile getiren Özdebir "Kurlar arasında geçirgenlik çok yüksek ise TL cinsinden...