30 / 04 / 2024

ASO Kazakistana OSB kuruyor

ASO Kazakistana OSB kuruyor

Ankara Sanayi Odası, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle Kazakistan'ın Çimkent şehrine organize sanayi bölgesi (OSB) kuruyor. Sözleşmesi ziyaretinde imzalanan OSB, 227 hektarlık alana yayılacak.

ASO 2'nci OSB'ye mera şoku!

 Ankara Sanayi Odası’nın Başkanı Nurettin Özdebir yaptığı açıklamada Tarım Bakanlığı’nın Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’yi mera statüsünden çıkarmak için 3 köyü yine imar etmeleri talebinde bulunduğunu söyledi.

OSB'lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulacak!

OSB'lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurma imkanı sağlayan Üretim Reform Paketi sanayiciyi sanayi parseli alma zorunluluğundan kurtarıyor. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, konu ile ilgili konuştu.

Ankara 1. OSB'deki 1.4 milyar dolarlık yatırıma taş ocağı engeli!

Ankara Sanayi Odası 1. OSB’nin genişletilmesi için önerilen araziye bakanlık onay verdi. ASO , 1.4 milyar dolarlık yatırım kararı almasına rağmen arazide faaliyet gösteren “taş ocağı” projeyi kilitledi.

Ekonomik hedeflerin ulaşılmasında en önemli rol OSB'nin!

Kaya, yazılı açıklamasında, Türkiye’de faaliyet gösteren 280 organize sanayi bölgesinin çatı kuruluşu OSBÜK’ün mayıs ayı yönetim kurulu toplantısının, ASO 1. OSB evsahipliğinde, Ankara’da gerçekleştirildiğini bildirdi.

ASO Kazakistan'a OSB kuruyor!

Ankara Sanayi Odası, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle Kazakistan'ın Çimkent şehrine organize sanayi bölgesi (OSB) kuruyor. Sözleşmesi ziyaretinde imzalanan OSB, 227 hektarlık alana yayılacak.

ASO'dan Organize Teknopark önerisi!

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ahmet Kaya, ileri teknoloji üretimler yapılabilmesi için OSB'lerde "Organize Teknopark" adında teknoparkların kurulması gerektiğini ifade etti.

Ahmet Kaya: OSB'lere organize teknopark yapılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ahmet Kaya, ileri teknoloji üretimler yapılabilmesi için OSB'lerde "Organize Teknopark" adında teknoparkların kurulması gerektiğini ifade etti.

Demirtaş OSB istihdamını 45 bine çıkardı!

Geçen yıl 10 yeni yatırımın gerçekleştirildiği Demirtaş OSB’de aktif tesis sayısı 446’ya, istihdam edilen kişi ise 45 bine ulaştı. OSB’de büyümenin bir yansıması olarak son 5 yılda elektrik tüketimi de yüzde 34,4 arttı

Valilikler, belediyeler, il özel idareleri OSB'ler adına kamulaştırma yapabilecek!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada, Bakanlığın asli görevinin sanayi olduğunu söyledi...

Bursalı plastikçiler OSB için yer arıyor!

Bursa Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği ( BURPAS ) Başkanı İlker Biliktü, bir OSB çatısı altında üretim yapmak istediklerini, bu konuda da yer arayışlarının devam ettiğini söyledi...

TOKİ ile Sağlık Bakanlığı bütçesiyle 40-45 bin yatak kapasitesi 4 yıl içinde yapılacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoglu. Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından düzenlenen toplantıda OSTİM ve İvedik OSB'deki ıııedikal sektöründe üretim yapan sanayicilerle biraraya geldi ve sorunlarını dinledi.

Konya OSB ilk inovasyon merkezi kuran bölge oldu!

Türkiye'nin en gelişmiş OSB'leri arasında öncü olmayı hedeflediklerini söyleyen Konya OSB Başkanı Kütükçü, bölgeye yatırım yapmayı düşünen sermaye sahiplerine de avantaj sağlayacak bir merkez kurduklarını belirtti...

Hüseyin Kutsi Tuncay: OSB sanayicisi leasing yolunu açacak kanunu bekliyor!

Organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren firmaların leasing isyanı sürüyor. Türkiye ’de herkesin faydalanabildiği “sat - kirala -geri al ” leasing uygulamasından sadece OSB sanayicileri yararlanamıyor.

ASO Kazakistana OSB kuruyor Haberi

ASO Kazakistana OSB kuruyor

2009 yılında Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ASO 1. OSB’yi gezen Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’den ülkesine benzer bir bölge kurmasını istedi. Nazarbayev, daha sonra Kazakistan Başbakanı Karim Massimov'u Ankara'ya göndererek, bölgeyi incelemesini istedi. Başbakan Massimov'un 2010 yılında yaptığı ziyaretinin ardından, organize sanayi bölgesinin Kazakistan'ın Çimkent şehrinde kurulması kararlaştırıldı. ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in birkaç ziyareti ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanlarının bölgede yaptıkları çalışmalarla OSB'nin kurulacağı alan belirlendi.


İMZALAR ATILDI


Türkiye'deki yatırımcıların da büyük ilgi gösterdiği OSB'nin tamamı 227 hektarlık alanda kurulacak. İlk etapta 50 hektarlık bölümünün altyapı çalışmaları gerçekleştirilecek. OSB'nin kuruluş sözleşmesi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan ziyareti sırasında Astana'da gerçekleştirilen Kazakistan-Türkiye İş Forumu öncesinde iki cumhurbaşkanının huzurunda ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve Güney...