05 / 05 / 2024

aso Organize Teknopark projesi

aso Organize Teknopark projesi

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ahmet Kaya, ileri teknoloji üretimler yapılabilmesi için OSB'lerde "Organize Teknopark" adında teknoparkların kurulması gerektiğini ifade etti.

GOSB Teknopark'ta herkes yerini alabilecek!

Sanayi bölgesinin ortasında yer alan GOSB Teknopark, doğrudan sanayiye odaklı birçok yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirilmesine olanak sağlıyor. Gebze Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Tolga Bildirici, projeler ile ilgili bilgi verdi.

Ankara Sanayi Odası Teknopark'ta tadilat yaptırılacak!

Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, ASO Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi binasının tadilatı yaptırılacak. İhaleye son başvuru tarihi 18 Temmuz 2016 olarak belirlendi.

Teknopark Ankara’nın vizyonuna katkı yapacak!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin ile bir araya geldi. Başkan Yaşar’a İvedik’in yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Gültekin, Teknopark Ankara Projesi’nden de bahsetti.

ASO 1. Organize Sanayi alt yapı şebeke inşaatları ile prefabrik binaları ihalesi 1 Aralık'ta!

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, genel hizmet ve destek alanının alt yapı şebeke inşaatları ile betonarme prefabrik binalarının inşaatı işini ihaleye çıkarıyor. İhale 1 Aralık 2014 tarihinde yapılacak.

Teknopark İstanbul için 1.400 şirket sıraya girdi!

Kasım 2013’te firma kabulüne başlayan Teknopark İstanbul’un birinci etabında 25’i kuluçka merkezinde olmak üzere 110 şirket yer alıyor. Şu anda 1.400 şirket sırada bekliyor

Türkiye'nin ilk gıda organize sanayi bölgesi Kandıra'da kuruluyor!

Uzun süredir üzerinde çalışılan gıda merkezi için düğmeye basıldı. 7 bin kişilik yeni istihdam sağlayacak Türkiye'nin ilk gıda organize sanayi bölgesinde (OSB) altyapı çalışmaları süreci başlıyor...

Sarıyer Finans Teknopark projesi 2015'in sonunda açılacak!

Boğaziçi Üniversitesi ve Borsa İstanbul işbirliği ile kurulacak olan Sarıyer Finans Teknopark projesinin 2015 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor. Peki Finans Teknopark projesi nerede kurulacak?

Malatya Organize Sanayi bölgesinde inşaat çöktü: 2 yaralı!

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasının ek inşaat bölümünde meydana geldi, inşaat alanında bilinmeyen bir sebepten dolayı fabrikanın beton dikme ve beton kirişler ile çelik çatı aksamı çöktü...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi teknoparkı OSB'ye taşıyacak!

Teknoparkı sanayicinin ayağına götürecekler. Sanayicilerin teknoparklara gidip gelirken yaşadığı zaman kaybını önlemek isteyen Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), üniversite bünyesinde kurulan teknoparkı organize sanayi bölgesine taşıyacak.

ASO Başkanı: Beklentilerdeki bozulma konut piyasasında hissediliyor

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, sanayicinin ranttan yüksek kazançlar sağlamak yerine düşük kâr, artan rekabet ve istihdam üzerindeki hukuki ve mali yüklerin artışı sebebiyle şevkinin kırıldığını kaydetti.

İstanbul Teknopark, Dünya Teknoparklar Kongresi'ne aday!

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve İstanbul Ticaret Odası’nın ana ortaklığında kurulan Teknopark İstanbul, 2016 yılında gerçekleştirilecek 33’üncü IASP Dünya Teknoparklar Kongresi’ne Türkiye adına ev sahipliği yapmaya aday oldu

Mersin Teknopark 10 milyon dolar ihracat hedefliyor!

Mersin Teknopark, 63 firmasıyla 2014 sonunda 10 milyon dolar ihracat, 200 milyon TL ciro hedefliyor. Bölge, yeni tamamlanan ofis alanlarında yer almak isteye Ar-Ge firmalarına cazip fırsatlar sunuyor.

Çorlu Islah Organize Sanayi Bölgesi'nde icradan 1.9 milyon TL'ye arsa!

Tekirdağ Çorlu Misinli Köyü'nün Islah Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arsanın 659/2400 hissesi Çorlu 3. İcra Dairesi tarafından satışa çıkıyor. Arsanın borçlu hissesi bedeli 1 milyon 995 bin 438 TL olarak belirlendi.

aso Organize Teknopark projesi Haberi

aso Organize Teknopark projesi


Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ahmet Kaya, ileri teknoloji üretimler yapılabilmesi için OSB'lerde "Organize Teknopark" adında teknoparkların kurulması gerektiğini ifade etti. 


Kaya, yazılı açıklamasında, teknoloji geliştirme bölgelerinde çeşitli buluşlar yapıldığını ancak bunların sanayi ayağı olmadığı için yapılan çalışmaların hayata geçirilemediğini savundu. 


"Teknolojiyi yerinde geliştirebilelim"


Üretim yapılabilmesi için teknoloji geliştirme bölgelerinin (TGB) organize sanayi bölgeleri içinde kurulması gerektiğini belirten Kaya, "Hatta isimleri 'Organize Teknopark' olarak değiştirilmelidir. Bu yeni bir fikir. TGB'lerdeki firmaların da OSB'lerdeki firmalar gibi üretim yapabilmesi gerekir ki teknolojiyi yerinde geliştirebilelim. İcat edilen teknolojiyi, sanayi ürününe çevirebilelim" değerlendirmesinde bulundu. 


Teknolojik açıdan gelişmiş ülkelerin daha hızlı kalkındığına dikkati çeken Kaya, şu ifadeleri kullandı: 


"İçinde teknoparkların olduğu modern OSB'lere ihtiyacımız var"


"Bizde 2023 yılında dünyanın ilk on ekonomisi içerisine gireceksek teknoloji...