18 / 07 / 2024

Aspendos restorasyonu 2015

Aspendos restorasyonu 2015

Antalya’da dünyanın en önemli kültürel varlıklarından Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki basamaklar ve oturakların orjinal koyu gri yerine beyaz mermer kullanılarak restore edilmesi eleştirilere yol açtı.

Şanlıurfa Döşeme Cami restorasyonu tam gaz! 

Şanlıurfa’da Döşeme Camisi’nde 2015’ten bu yana süren restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. Caminin dış cephe restorasyonu bitti. Caminin çevre düzenlemesi de önümüzdeki günlerde tamamlanacak. 

Kırklareli Kent Evi'nin restorasyonu ne zaman bitecek?

Kırklareli Yayla mahallesinde 20 Nisan 2015 tarihinde restorasyon çalışmalarına başlanan ve bitiş tarihi 4 Ağustos 2016 olarak belirlenen Kent Evi'nin restorasyonu hala bitmedi.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu ne durumda?

İbrahim Bakır, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun orijinal dokusuna uygun restore edilmediği iddialarına ilişkin, "Restorasyonun ne durumda olduğunu yeniden gözden geçirdik. Yapılan işlemlerde tartışmaya konu olacak bir durum olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Aspendos Antik Tiyatrosu restorasyonu tepki aldı!

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonunda kullanılan mermerlerin aslına uygun olmadığını iddia etti.

Aspendos Tiyatrosu'nun restorasyonu tamamlandı!

Serik deki tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 2013 yılında başlayan restorasyon sona erdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 6 milyon TL bütçe ile başlattığı çalışmalarının ardından antik tiyatronun kapasitesi üç katına çıkartıldı.

2015 yılında 305 vakıf eseri restore edilecek!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "2003 yılından bu yana yılda ortalama 300’ü aşkın vakıf eseri restore ediyoruz. 2015 yılında da 305 vakıf eserinin onarım ve restorasyonu için toplam 300 milyon tutarında ihale gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 2015'te başlıyor!

Yaklaşık 5 yıldır restorasyonu gündemde olan Kapalıçarşı'da çalışmaların kısa sürede başlaması planlanıyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2015 baharında İSKİ'nin altyapı çalışmasına başlamasının planlandığını söyledi.

Hamidiye Tabyaları'nın restorasyonu 2015'te tamamlanacak!

Hamidiye Tabyaları'nın restorasyon çalışmalarının, Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü olan 18 Mart 2015 tarihine yetiştirilmesi planlanıyor. . 105 dönümlük arazi üzerinde yapılan restorasyon çalışmaları, 25 milyon TL'ye malolacak.

Nata Vega Konut Kuleleri'nde teslimler 2015 yılının ilk yarısında!

Konut Kuleleri Çankaya ve Mamak ilçelerinin kesiştiği bölgede bulunan Nata Vega Konut Kuleleri Ankara'nın bitmiş olan en yüksek konut projelerinden biri. Nata Vega Konut Kuleleri'nde teslimler 2015 yılının ilk yarısında gerçekleşecek...

Hampton by Hilton 2015 'te hizmet vermeye başlayacak!

Ever Group, dünyanın en büyük otel zincirlerinden Hilton Worldwide ile Türkiye’deki 50. Hilton otelini Kocaeli’nde açmaya hazırlanıyor. Hampton by Hilton markasıyla hizmet verecek otel 2015’te misafirlerini ağırlamaya başlayacak.

Kartal Asia Park fiyat listesi! Teslimler Mart 2015'te!

Kartal Asia Park fiyat listesi kapsamında detaylar haberimizde yer alıyor. Kartal Asia Park projesinde yer alan konutlar 2015 senesi içerisinde Mart ayında sahiplerine teslim edilecek

Future Park Projesi! 2015 senesinde teslim!

Future Park Projesi kapsamında yer alan konutlar 2015 yılı içinde sahiplerine teslim edilecek. Projede konutlar stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve de 4+1 şeklinde müşterilere sunuluyor

Şişli Now Bomonti adres! Teslimler 2015 sonunda!

Şişli Now Bomonti adres bilgileri haberimizde yer alıyor. Şişli Now Bomonti projesi kapsamında yer alan konutların ve ticari birimlerin 2015 senesinin sonunda sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor

Aspendos restorasyonu 2015 Haberi

Aspendos restorasyonu 2015


Antalya’da dünyanın en önemli kültürel varlıklarından Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki basamaklar ve oturakların orjinal koyu gri yerine beyaz mermer kullanılarak restore edilmesi eleştirilere yol açtı.



8 AY SONRA AÇILDI


Serik İlçesi’nde iki tepe üzerinde milattan sonra 2’nci yüzyılda Marcus Aurelius döneminde inşa edilen Aspendos Antik Tiyatrosu, geçen hafta sona eren Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali öncesinde restorasyon için 7- 8 ay kapalı tutuldu. Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Aspendos’un oturakları ve merpenlerinde kullanılan beyaz mermerlerin tiyatronun koyu gri renkteki aslına uygun olmayışı, eleştiri ve tepkilere neden oldu. 



KASIMDA DÜNYA LİDERLERİNİ AĞIRLAYACAK


Bu yıl Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı ve Serik’e bağlı Belek Turizm Bölgesi’nde düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi’nin programında da Aspendos Antik Tiyatrosu bulunuyor. Obama, Merkel, Putin gibi dünya liderlerinin 2...