15 / 06 / 2024

asurlu tüccarlar

asurlu tüccarlar

Kayseri'deki Kültepe Höyüğü'nde yapılan kazılarda, günümüzden 4 bin 500 yıl öncesine ait Kaniş beyinin, kralının oturduğu ya da krallığını idare ettiği bir yapı olduğu tahmin edilen anıtsal bir yapı bulundu...

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Milyon dolarlık kayıplarla lider oldu! Kripto paralardaki tasfiyeler dudak uçuklattı

Kripto para ortamında yaşanan dalgalı seyir Bitcoin'i 19.000 doların üstüne çıkardı. Fakat asıl sorun, tüccarların 200 milyon dolardan fazla zarara uğraması oldu.

Soğan ve patates fiyatları 2 haftaya düşecek! A101, ŞOK, MİGROS, Carrefoursa 7 Nisan 2022 fiyat listesi...

Patates ve soğan fiyatlarındaki artışın altından stokçular çıktı. Don sebebiyle mahsulün gecikmesini fırsat bilen tüccarlar, depodaki ürünü piyasaya sürmeyince soğan kg 8 lirayı, Patates kg ise 10 TL'yi buldu. İşte ayrıntılar...

İstanbul Gıda Toptancıları'ndan Kanal İstanbul açıklaması! 

 İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı, Kanal İstanbul'un gıdacılara değer katacağını dile getirerek projenin açılışı için sabırsızlandıklarını dile getirdi.

Kiralara Kovid-19 düzenlemesi geliyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik faaliyetlerde yaşanan aksamalar şirketleri, esnaf ve tüccarları zor duruma düşürdü. Devlet, Borçlar Kanunu’nda, salgın dönemlerinde kapalı olan iş yerlerinin kira vermemesi üzerine bir öneri hazırlıyor. 

Mithat Yümlü kimdir?

Perpa Tüccarları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü vefat etti. Mithat Yümlü hayatı boyunca hangi işlere imza attı?

Perpa'nın kurucusu Mithat Yümlü vefat etti!

Perpa Tüccarları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü vefat etti. Binlerce iş yerinin bulunduğu merkezin kurucusu Yümlü'nün cenaze töreni yarın yapılacak. 

Sektör temsilcileri Merkez Bankası’nın faiz indirimini değerlendirdi!

İstanbul Tüccarlar Kulübü Başkanı İlker Önel, ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan ve Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, Merkez Bankası’nın faiz indirimini değerlendirdi.

Rami Kışlası'nın restorasyonunda son durum!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı ile kuru gıdayı ve müzeye dönüştürülmek üzere restorasyonu süren Rami Kışlası'ndaki çalışmaları inceledi.

Mega projeler İstanbul'un stratejik önemi kadar ticaretini de artıracak!

Eminönü. 132 yıl önce Osmanlı tüccarların borç alarak burada kurduğu İstanbul Ticaret Odası, bugün büyüyen Türkiye ekonomisinin önemli aktörlerinden biri. Eminönü’ndeki ticaretin havasını Başkan İbrahim Çağlar ile birlikte soluduk.

Sezgin Tanrıkulu: Diyarbakır'da 361 iş yeri kapandı!

Tanrıkulu, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle birlikte Diyarbakır Sur ilçesinde bulunan küçük esnaf ve tüccarlar için ticaretin durduğunu, tüccarın sıkıntıya girdiğini ve iş yerlerinin kapanma noktasına geldiğini söyledi.

Mobilya sektöründe satışlar 12 taksitle artacak!

Mobilya sektöründe satışların 12 taksitle artacağını belirten MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Güleç, "Kredi kartına taksitin 12 ay olması, bayilerimizin, mağazalarımızın, tüccarlarımızın mal satarken ellerini çok daha kuvvetlendirecek" dedi.

Ergün Turan, Karabük'te emeklilerle bir araya gelecek!

Türkiye İşçi Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın bugün Karabük’e geleceğini ve aynı gün saat 11:00’de Tüccarlar Kooperatifi Düğün salonunda bir toplantı düzenleneceğini açıkladı.

asurlu tüccarlar Haberi

asurlu tüccarlar


Kayseri'deki Kültepe Höyüğü'nde yapılan kazılarda, günümüzden 4 bin 500 yıl öncesine ait çok büyük bir anıtsal yapı bulundu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, 2010 yılından itibaren Kaniş'te sürdürdükleri kazılarda günümüzden 4 bin 500 yıl öncesine ait büyük bir anıtsal yapıyla karşılaştıklarını söyledi.


Binanın şimdilik 75x60 metrelik bölümünün gün yüzüne çıkarıldığını ifade eden Kulakoğlu, "Bu binanın Anadolu ile Ortadoğu'da bu kadar büyüğü yok. Şu anda da yapının sadece bir köşesindeyiz. Tamamına ulaştığımızda olağanüstü büyük boyutlarda bir yapıyla karşılaşacağız. Bu yapı gerçek anlamda özel bir ev, ikametgah değil. Büyük olasılıkla bir idari yapı. Kaniş beyinin, kralının oturduğu ya da krallığını idare ettiği bir yapı olduğunu düşünüyoruz" dedi. Kulakoğlu,...