02 / 05 / 2024

Milyon dolarlık kayıplarla lider oldu! Kripto paralardaki tasfiyeler dudak uçuklattı

Milyon dolarlık kayıplarla lider oldu! Kripto paralardaki tasfiyeler dudak uçuklattı

Kripto para ortamında yaşanan dalgalı seyir Bitcoin'i 19.000 doların üstüne çıkardı. Fakat asıl sorun, tüccarların 200 milyon dolardan fazla zarara uğraması oldu.



Kripto Tasfiyeleri 200 Milyon Doları Aştı


Tasfiyeler için Bitcoin ve Ethereum Beraberliği
24 saat içinde, Bitcoin tasfiyeleri Ethereum'un tasfiyelerini geçti, fakat çok basit. 4.230 BTC tasfiye edilerek dönem içinde toplam 79.56 milyon dolar zarara yol açarken,  71.79 milyon dolar ederinde 51.000 ETH tasfiyeye uğradı.

Bitcoin fiyatının son 12 saat içinde 18.000 doların üzerine yükselmesiyle ETH tasfiyeleri, geçtiğimiz aynı zamanda BTC'nin 8.23 ​​milyon dolarına nazaran bugüne kadar 9.08 milyon dolarlık kayıpla zirveye oturdu. Bu dönemde, daha fazla tasfiyenin arkasındaki itici kuvvet olan ETH'nin ücretinde daha fazla dalgalanma yaşandı.

Milyon dolarlık kayıplarla lider oldu! Kripto paralardaki tasfiyeler dudak uçuklattı

Artık Bitcoin 50 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıktığına, ancak 100 günlük MA ile mücadele etmeye devam ettiğine göre, kripto piyasası tamamen yerleşmeden önce biraz daha vahşi dalgalanmalar olabilir. 17.000 $ alanına geri dönmeden önce muhtemelen buradan bir yükseliş var.

Bitcoin, işlemleri güvence altına almak ve doğrulamak için kriptografi kullanan merkezi olmayan bir dijital para birimidir.  2009 yılında bilinmeyen bir kişi veya bir grup insan tarafından Satoshi Nakamoto takma adıyla oluşturuldu. İşlemler, dünya çapında  bir bilgisayar ağı tarafından tutulan, blok zinciri adı verilen halka açık bir deftere kaydedilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön