16 / 05 / 2024

Asya Şehir Ormanına ne kadar teklif verildi

Asya Şehir Ormanına ne kadar teklif verildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, 'Dünyanın en büyük şehir ormanlarından biri' olacak dediği, Asya Şehir Ormanı'nı 2,5 milyon dolara ihale edildi.

Belgrad Ormanı'na araçla giriş ücretlerine yüzde 112 zam! Sürücüler tepki gösterdi

İstanbul Belgrad Ormanı'na araçla giriş ücretlerine yüzde 112 zam yapıldı. 17 lira olan araç giriş ücreti zam kararı sonrası 36 liraya çıkarıldı. Zamma sürücülerin tepki göstermesi sonrasında ücret 30 liraya düşürüldü. İşte detaylar..

TOKİ'den Başakşehir Kayabaşı'na 496 yeni konut!

İstanbul İli Başakşehir İlçesi Kayabaşı Mahallesi 496 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 21 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Halk GYO Yenişehir binası yıl sonu değerleme raporu!

Halk GYO'nun portföyünde yer alan "Yenişehir Binası"na ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınlandı. 

OSB'ler şehir dışına taşınacak! 

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda organize sanayi bölgeleri şehir dışına taşınacak.

Şehir dışına taşınan askeri okullarla ilgili flaş karar!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Sultangazi’ye 5 bin metre bisiklet yolu yapılıyor!

Sultangazi Belediyesi, Hacı Bektaş-ı Veli Şehir Ormanı'nda yolun bir kısmını bisiklet yoluna ayrıldı. Mimar Sinan Şehir Ormanı’na da yapılacak olan bisiklet yoluyla birlikte Sultangazi’ye 5 bin metrelik bisiklet yolu kazandırılacak

Mustafa Varank: Küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacağız!

Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında son projelerinin küçük sanayi sitelerinin dönüşümüne ilişkin olduğunu söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacaklarını anlattı.

Mersin Anamur Şehir Stadı restore ediliyor!

Mersin Anamur Şehir Stadı restore edilerek daha konforlu hale getiriliyor. Şehir Stadı'na betonarme yapılacak, tribünlerin üzeri kapatılacak ve koltuklar kurulacak.

Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı'nda 1. Bölge tamamlandı!

Dünyanın en büyüğü olacak olan Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı, mega kent İstanbul’a nefes aldıracak. Elmalı Gölü çevresine kurulan orman, New York’taki Central Park’ın 3 katı büyüklüğe sahip olacak.

Tarım ve Orman Bakanlığından Kemerburgaz Kent Ormanı tepkisi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Kemerburgaz Kent Ormanı'na ilişkin İBB sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalara tepki gösterildi.

Sanayi alanları İstanbul'un dışına taşınacak!

İSO Meclis toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İstanbul’da şehir içinde sıkışmış sanayi alanlarının şehir dışına taşınması noktasında çok büyük bir adım atacaklarını söyledi...

Asya Şehir Ormanına ne kadar teklif verildi Haberi

Asya Şehir Ormanına ne kadar teklif verildi

Orman Genel Müdürlüğü'nün, "Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü İstanbul Anadolu Yakası Kent Ormanı, D Tipi Mesire Yeri (Elmalı Şehir Ormanı) 1. Bölge 2014 Yılı Çeşitli Binalar" adıyla, 23 Haziran 2014 tarihinde açtığı ihale sonuçlandı. Açık ihaleyi, Ertuğ İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. 5.399.000 TL'ye üstlendi. İhalenin idari şartnamesine göre, araziye 29 adet(l,2,3 katlı) yeni bina, 5 tane küçük, 2 tane büyük çeşme ve yaklaşık 400 metre istinat/ihata duvarı yapılacak.


Yedi kapılı orman


Orman Bakanı Eroğlu daha önce yaptığı çeşitli açıklamalarda, Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile İstanbul'a 2 tane şehir ormanı için proje hazırladıklarını söylemişti. Avrupa ve Anadolu yakasına 2 ayrı kent ormanı yapılacağını belirten Eroğlu, "Şimdi biz Anadolu yakasında Asya Şehir Ormanı adıyla büyük bir ormanlık alan hazırlıyoruz" demişti. "Yedi kapılı yedi bölgeden...