29 / 04 / 2024

Asya Şehir Ormanı 2,5 milyon dolara ihale edildi!

Asya Şehir Ormanı 2,5 milyon dolara ihale edildi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, 'Dünyanın en büyük şehir ormanlarından biri' olacak dediği, Asya Şehir Ormanı'nı 2,5 milyon dolara ihale edildi.



Orman Genel Müdürlüğü'nün, "Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü İstanbul Anadolu Yakası Kent Ormanı, D Tipi Mesire Yeri (Elmalı Şehir Ormanı) 1. Bölge 2014 Yılı Çeşitli Binalar" adıyla, 23 Haziran 2014 tarihinde açtığı ihale sonuçlandı. Açık ihaleyi, Ertuğ İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. 5.399.000 TL'ye üstlendi. İhalenin idari şartnamesine göre, araziye 29 adet(l,2,3 katlı) yeni bina, 5 tane küçük, 2 tane büyük çeşme ve yaklaşık 400 metre istinat/ihata duvarı yapılacak.


Yedi kapılı orman


Orman Bakanı Eroğlu daha önce yaptığı çeşitli açıklamalarda, Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile İstanbul'a 2 tane şehir ormanı için proje hazırladıklarını söylemişti. Avrupa ve Anadolu yakasına 2 ayrı kent ormanı yapılacağını belirten Eroğlu, "Şimdi biz Anadolu yakasında Asya Şehir Ormanı adıyla büyük bir ormanlık alan hazırlıyoruz" demişti. "Yedi kapılı yedi bölgeden ibaret muhteşem bir şehir ormanıyla İstanbul'a hayat verecek bir alan hazırlıyoruz" ifadeleriyle projeyi anlatan Eroğlu, proje kapsamında Elmalı Gölü'nün temizlenip üzerine köprü yapılacağını belirtmişti. 


Yurt Gazetesi 


Geri Dön