01 / 07 / 2024

Ata Grubu perakende

Ata Grubu perakende

Ata Grubu’nu kamuoyu altyapı müteahhidi olarak tanındı. Dev barajlara, yollara, hastanelere imza atılan bir dönemin ardından ikinci kuşağın devreye girmesiyle şirketin yönü değişti.

İŞKUR’a göre işi hazır olan 10 meslek grubu var!

İŞKUR’un “Türkiye İş gücü piyasasında En Çok Açık İşi Olan 10 Meslek” raporundaki meslek grubu şöyle: Garson, makineci, satış danışmanı, dokuma konfeksiyon, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, perakende satış elemanı, ön muhasebeci, şoför yük taşıma, paketleme işçisi.

Acıbadem'den Ataşehir'e hastane ve ofis projesi geliyor!

Acıbadem Sağlık Grubu'nun temelleri, 1991 senesinde Mehmet Ali Aydınlar önderliğinde atıldı. Birçok hastane projesine imza atan Acıbadem Sağlık Grubu,  Ataşehir'de hem ofis hem hastane projesini hayata geçiriyor.

Medicana Ataşehir açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Medicana Sağlık Grubu, 95 milyon dolarlık yatırım yaptığı 14. hastanesi Medicana Ataşehir'i hizmete açtı.

Medicana Grubu 95 milyon dolara Ataşehir’de yeni hastane açacak!

Medicana Grubu İzmir’in ardından 95 milyon dolarlık yatırımla Ataşehir’de yeni bir hastane açmak için çalışmalarını tamamlıyor. Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, “Bu yatırımların ardından hedefimiz yurtdışında hastane açmak'' dedi.

Medicana Sağlık Grubu yeni hastanesini Ataşehir'de açıyor!

Yönetim Kurulu Başkanlığını Dr. Hüseyin Bozkurt'un yaptığı Medicana Sağlık Grubu yeni hastanesini Ataşehir'de açıyor...

Medicana Grubu’ndan iki hastane yatırımı!

Yaklaşık 30 yıl önce temelleri atılan Medicana Sağlık Grubu eylül başında Ege Bölgesi’ndeki ilk hastanesini İzmir’de açtı. Şimdi ise sırada 200 yatak kapasiteli Ataşehir hastanesi var. İki hastane için toplam 205 milyon dolarlık yatırım yapan grubun bu yılki ciro hedefi ise 1.9 milyar TL.

Anadolu Grubu'ndan AND Gayrimenkul ile ortak markalı konut projeleri!

Gayrimenkul, perakende, içecek, tarım, enerji, sanayi ve otomotiv alanlarında olmak üzere toplamda 105 markayı bünyesinde tutan Anadolu Grubu, yatırımları ile ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor...

Anadolu Grubu tarım, enerji ve gayrimenkul şirketlerini tek bir çatı altında topladı!

Anadolu Grubu'nun perakende, tarım, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde hizmet veren şirketlerinin aynı yönetim altında toplanacağı Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanlığına Demir Şarman seçildi.

Hasanoğlu Şirketler Grubu 7'nci İnşaat ve Konut Konferansı'nda yerini alacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu, 15 Ocak 2019 tarihinde Sheraton Grand Ataşehir’de düzenlenecek olan 7. İnşaat ve Konut Konferansı’nda sektörün liderleri ve basın mensupları ile buluşacak. 

Aslandağ Grubu 4A mağazalarını büyütüyor!

Kapı, mutfak ve banyo üretimi yapan Aslandağ Grubu, yatırım atağına kalkıyor. Sakarya Kaynarca'da 40 bin metrekarelik bir fabrika kuracak olan grup, 2020'ye kadar 150 milyon TL yatırım yapacak. Şirketin halen 320 olan çalışan sayısı yeni yatırımla 500'e ulaşacak.

Perakende konut harcamaları yüzde 0.07 arttı!

İstanbul'da geçtiğimiz ay perakende fiyatlar yüzde 0.14 azalırken, gıda harcamaları grubu yüzde 1.23 artış kaydetti

Doğuş Grubu Türkiye'deki ilk mağazasını açtı!

Perakende sektöründe önemli yatırımlara imza atan Doğuş Grubu, 1997 yılında Emporio Armani ve Gucci markalarının franchise haklarını almış ve bu markaların Türkiye'deki ilk mağazalarını Nişantaşı'nda tarihi Maçka Palas binasında açmıştı.

Ataç Grubu’nun fabrikaları icradan satışa çıkarıldı!

ANTALYA’da varlıkları 1 milyar doları aşan ve bir dönem Türkiye’nin en büyükleri arasındayken iflasına karar verilen Ataç Grubu’nun taşınmazları icradan satışa çıkarıldı.

Ata Grubu perakende Haberi

Ata Grubu perakende

Ata Grubu’nu kamuoyu altyapı müteahhidi olarak tanındı. Dev barajlara, yollara, hastanelere imza atılan bir dönemin ardından ikinci kuşağın devreye girmesiyle şirketin yönü değişti.


Önce finansçı kimliğiyle öne çıktıysa da, Ata Holding’deki radikal dönüşümün mimarlığını,1995 yılında adım attıkları gıda perakendesi yaptı.


Artık cironun yüzde 70-80’i gıda perakendesinden geliyor. Bu alanı yöneten Tab Gıda’nın Çin hedeflerini bilen biri olarak söylüyorum, Ata bu faaliyetleriyle sektörünün global devi olma yolunda hızla ilerliyor. Yalnızca Çin’de her yıl en az 150 Burger King restoranı açılması, hedeflerle ilgili sanınm bilgi veriyor.


Ata Holding’de Kurdoğlu Ailesi'nin, global dev olma yolunda şirketlerinin iyi bir fınans yönetimi olması gerektiğine dair inançlannı gösteren bir transfer gerçekleşti. Aslında transferden ziyade, yuvadan ayrılan bir yöneticinin tekrar bünyeye davet edilmesi şeklinde de okunabilir bu durum.


1995-2006 yılları...