06 / 05 / 2024

ataköy hazine arazisi

ataköy hazine arazisi

İstanbul Ataköy’deki Carya Turizm’e ait arazide Özyazıcı İnşaat’ın müteahhitliğini yaptığı lüks rezidans projesinde okul krizi yaşanıyor. 

İstanbul'da 19 adet Hazine arazisi yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksitle satılıyor! Bu fiyatlara hemen bakın!

İstanbul'da yer alan 19 adet Hazine arazisi açık artırma ile satışa çıkarılıyor. İstanbul'un 4 ilçesinde yer alan Hazine arazilerinin toplam büyüklüğü yaklaşık 40 bin metrekare olarak belirlendi. İşte detaylar...

Ve hükümet düğmeye bastı! 32 ilde yüzde 25 peşinatla Hazine arazisi satışı başladı

Hükümetin son dönemde artan konut ihtiyacına cevap verebilmek için devreye aldığını açıkladığı uygun fiyatlı hazine arazisi satışları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaş ev sahibi olabilsin diye arazilerini halka evet peşkeş çekeceğiz" açıklaması yapmıştı.

20 milyon metrekare hazine arazisi yüzde 75 hibe desteğiyle kiraya verilecek!

Türkiye'deki atıl arazilerin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda 21 ilde toplamda 20 milyon metrekare hazine arazisi kiralanacak. İşte detaylar...

Yaklaşık 13 milyon metrekare Hazine arazisi kiraya verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2021 yılının ilk 6 ayında 39 şehirde toplam 12,9 milyon metrekare Hazine arazisi kiralandı.

Muş'ta yaklaşık 480 bin metrekare hazine arazisi kullanıcılara satılacak!

Muş Hasköy'de 478 bin metrekare civarındaki hazine arazisi kullanıcılara satılmak üzere belediyeye devredildi.

60 milyon metrekare Hazine arazisi yatırımcılara tahsis edilecek!

60 milyon metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisi 3 yıllığına yatırımcıya tahsis edilecek. Tahsis edilen arazi Monako'nun 30 katı büyüklüğünde. 

Ataköy'de okul arazisi şantiye oldu!

İstanbul Ataköy’deki Carya Turizm’e ait arazide Özyazıcı İnşaat’ın müteahhitliğini yaptığı lüks rezidans projesinde okul krizi yaşanıyor. 

5 bin 882 hazine arazisi satışa hazırlanıyor!

Murat Kurum, "Yerli üretimi, Hazine taşınmazları ile destekliyoruz" açıklamasında bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, topraksız ve toprağı olmayıp ekip biçmek isteyen çiftçilere yönelik projesinde 5 bin 882 hazine arazisi satışa hazırlanıyor...

Ataköy Millet Bahçesi'nin açılış öncesi son hali görüntülendi!

İstanbul’un en değerli arazileri arasında bulunan Ataköy’deki Baruthane arazisi vatandaşın hizmetine açılıyor. Baruthane Millet Bahçesi cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Pamukkale'de hazine arazisi üzerindeki binalar yıkıldı!

Denizli'nin Pamukkale İlçesi Karakurt bölgesinde hazine arazisi üzerinde inşa edilmiş kaçak yapıların yıkımı başladı. Yıkılan barakaların imar barışı fırsatından yararlanmak istediği öğrenildi.

Ataköy Millet Bahçesi'nde sona yaklaşılıyor!

Konut projesine tahsis edilmesi halinde 1.5 milyar lira değeri olacak Ataköy Baruthane arazisi üzerinde hayata geçirilen Millet Bahçesi'nin 8 Kasım'da açılması planlanıyor.

Ataköy Millet Bahçesi'nde çalışmalar hızlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ataköy'de yapımına başlanılan Millet Parkı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Baruthane arazisi üzerinde başlayan inşaatın kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi Millet Parkı olacak!

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait olan ve halen imar planında inşaat yapılması mümkün olan Ataköy’de 564 ada 160 parselde yer alan Baruthane arazisi için son karar verildi. 

ataköy hazine arazisi Haberi

ataköy hazine arazisi

2015'te konut projesi için 342 metrekarelik hazine arazisinin, Carya Turizm'e devredilmesi karşılığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Defterdarlık ile protokol imzalanmıştı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Hazine arazisinin şirkete devri karşılığında Carya Turizm de projenin bitişiğindeki 4 bin metrekarelik araziyi, hazineye devredecek üzerine de 6 derslikli 120 öğrenci kapasiteli zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklar okulu ve 120 yatak kapasiteli yurt inşa edecekti. İnşaat 15 ayda bitirilecekti. Fakat protokol uygulanmadı. 

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Devlet, hazine arazisini şirkete devretti ancak şirket vaad ettiği okulu yapmadı. Üstelik okul yapılması gereken arazi, rezidans projesinin şantiyesi olarak kullanıldı. Bu yüzden kesilen 2.3 milyonluk ceza da bir kalemde silindi. Para kazanma hırsı insanları ne hale getiriyor” diye konuştu.

Bodrum’daki 1,1 milyon...