15 / 05 / 2024

Ataköy iptal olan projeler

Ataköy iptal olan projeler

İstanbul ’un son doğal sahili Ataköy ’e yapılan inşaatlar durduruldu. Bakırköy Belediyesi arka arkaya gelen mahkeme kararları üzerine sahildeki 4 projenin ruhsatını da iptal etti

Medicana Ataköy açıldı, sırada Medicana Zincirlikuyu var!

30 seneyi aşkın tecrübesiyle ve Türkiye’nin 7 iline sağlık hizmeti sunan Medicana Sağlık Grubu, 15. hastanesi olan Medicana Ataköy’ü de hizmete açtı.

Marinada Residence ile Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor!

Mega kent İstanbul’da, marina içinde inşa edilen ilk ve tek rezidans projesi olan Ataköy Marinada Residence, Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor...

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor!

12 İstasyondan oluşan ve Ataköy - İkitelli arasını 21.5 dakikaya düşürecek olan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış müjdesini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla verdi.

Yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu nedeniyle iptal edildi. Peki yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

İkitelli-Ataköy Metro Hattı'nda rayların döşenmesine başlandı!

İBB tarafından yapımına 2016'da başlanılan ve Avrupa Yakası'nın önemli hatlarından olan İkitelli-Ataköy Metro Hattı'nda rayların döşenmesine başlandı. İlk ray kaynağını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı...

Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nda son durum!

Toplam 13 kilometre uzunluğa sahip olacak Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Peki 5 ilçeyi birbirine bağlayacak olan Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı ne zaman açılacak?

Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı nereden geçecek?

13 kilometre uzunluğunda olacak Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı 12 istasyondan oluşacak. Peki 5 ilçeyi birbirine bağlayacak olan Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı nereden geçecek?

Ataköy Millet Bahçesi'nde çalışmalar başladı!

Mülkiyeti TOKİ'ye ait olan İstanbul Bakırköy Ataköy'de 564 ada 160 parselde bulunan tarihi Baruthane arazisinde çalışmalar başladı.

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi Millet Parkı olacak!

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait olan ve halen imar planında inşaat yapılması mümkün olan Ataköy’de 564 ada 160 parselde yer alan Baruthane arazisi için son karar verildi. 

Selenium Ataköy'de 990 bin TL'ye!

Selenium Ataköy'de mobilyalı 1+1 sıfır daireler alıcısını bekliyor. Satış bedeli 990 bin TL olan projede 1+1'den 5+1'e kadar farklı şekilde daireler yer alıyor.

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

Ataköy Baruthane arazisindeki inşaat projesi iptal edildi!

Baruthane arazisi olarak bilinen Ataköy’deki 60 dönümlük alandaki 7 bloklu olarak planlanan inşaat projesi iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataköy'deki bu araziye dev park yapacak..

Ataköy iptal olan projeler Haberi

Ataköy iptal olan projeler


İstanbul’un en gözde bölgelerinden olan Ataköy sahiline milyonlarca dolara yapılması planlanan 4 proje de ruhsatsız kaldı. İstanbul Mimarlar Odası ve semt sakinlerinin açtığı iki farklı davada mahkemeler davacıları haklı bulunca sırasıyla önce Sinpaş ve Eksim Holding, sonra Hyatt Regency Otel, Özyazıcı-Karadeniz İnşaat ortaklığına ait Yalı Ataköy projesi ve Çelebican İnşaat’a ait Blumar Ataköy’ün ruhsatları Bakırköy Belediyesi tarafından iptal edildi.


Birçok dava var


Arazilerle ilgili sürece bakıldığında birçok dava ile karşılaşılıyor. Şu anda sonuçlanan 3 dava bulunuyor. Bunlardan ilki İstanbul 10. İdare Mahkemesi’nde açıldı ve yürütmenin durdurulması kararı ile sonuçladı. İkinci dava ise İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nde görülüyordu. Bu davada da durdurma kararı çıktı. Bir başka dava ise Prof. Dr. Ayfer Kaynar tarafından açılan, yükseklikle ilgili dava. Bu da Prof. Dr. Kaynar’ın...